Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ředitel Tour slibuje na příští ročník překvapení

Créteil – Ředitel Tour de France Christian Prudhomme prozradil, že cyklisty čeká na příštím ročníku slavného závodu řada překvapení. Tour by podle spekulací před jubilejním stým ročníkem v roce 2013 neměla mířit do tak náročných kopců jako v posledních dvou letech. "Bude to ročník překvapení. Půjdeme tam, kam nás dovede zájem tohoto sportu," řekl Prudhomme. Trať, jejíž start by měl hostit belgický Lutych, představí pořadatelé v říjnu.

Prudhomme, jehož společnost ASO organizuje krátce před Tour i závod Critérium du Dauphiné, neskrýval radost z vítězství Cadela Evanse. Australan se Dauphiné na začátku června zúčastnil a skončil celkově druhý.

"Evansovo vítězství je skvělým symbolem a důkazem globalizace cyklistiky. Je prvním vítězem z jižní polokoule, navíc přešel k silniční cyklistice z horských kol. Letos vyhrál Tirreno-Adriatico i závod Kolem Romandie. Cyklistika nemůže spočívat v jednom červencovém závodě. Tour musí být součástí delší ságy," uvedl Prudhomme.

Na letošním ročníku, který po tvrdých pádech opustilo mnoho favoritů, vidí pozitiva. "Byly to tři týdny plné emocí, radosti, slz, vášně a nadšení. Navíc má letos Tour vítěze, který je skvělý od března do října," řekl.

Cadel Evans ve žlutém trikotu
zdroj: AP autor: Laurent Cipriani
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články