Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Rasmussen zmeškal testy, HTC mu dal padáka

Paříž - Čtyřnásobný mistr světa v dráhové cyklistice Alex Rasmussen byl propuštěn ze svého silničního týmu HTC-Highroad kvůli tomu, že třikrát během 18 měsíců neabsolvoval dopingovou kontrolu. Kvůli porušení antidopingových pravidel sedmadvacetiletý Dán přišel o účast na mistrovství světa doma v Kodani a hrozí mu distanc.

Alex Rasmussen
zdroj: Wikipedia

HTC-Highroad, jenž po sezoně kvůli chybějícím sponzorům končí, propustil Rasmussena okamžitě poté, co Mezinárodní cyklistická unie UCI upozornila tým na vynechaný test. Navíc údajně až nyní se americká stáj dozvěděla, že Rasmussen zmeškal dva testy už loni během angažmá v týmu Saxo Bank. I fakt, že o tom Dán své šéfy neinformoval, by podle striktních interních regulí HTC stačil k vyhazovu.

Rasmussenovi národní svaz po zveřejnění případu pozastavil činnost a nyní již bývalý kolega Františka Raboně neodstartuje do dnešní páté etapy závodu Kolem Británie. Na světovém šampionátu měl příští týden závodit v časovce.

Rasmussen, jenž je silničním profesionálem tři roky, má ve sbírce z mistrovství světa na dráze šest medailí. Dva tituly získal ve scratchi, po jednom v madisonu a stíhacím závodu družstev. V týmové stíhačce si navíc vyjel stříbro na olympijských hrách v Pekingu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články