Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Raboň Vueltu nepojede, lídrem HTC-Highroad bude Cavendish

Benidorm (Španělsko) - Český cyklista František Raboň se nevešel do nominace stáje HTC-Highroad pro 66. ročník Vuelty, která začne v sobotu týmovou časovkou na13,5 kma skončí v neděli 20. září. V devítičlenné sestavě týmu, který po této sezoně skončí, protože nenašel sponzora na další rok, naopak nechybí sprinterská hvězda Mark Cavendish.

František Raboň
zdroj: ISIFA/Lidové noviny autor: Tomáš Krist

HTC-Highroad se netají cílem ukořistit co možná nejvíce etapových vítězství a rozloučit se úspěšně s působením v profesionálním pelotonu. Podle toho také poskládal nominaci, která je prošpikována sprintery v čele se současným sprinterským králem Cavendishem. Šestadvacetiletý Brit tak po Giru d'Italia a Tour de France pojede i třetí největší závod sezony.

Vedle Cavendishe, jenž dojel Tour v zeleném trikotu pro vítěze bodovací soutěže a pěti etapovými triumfy zaokrouhlil počet vítězství na "Staré dámě" už na dvacet, nechybí ve výběru pro Vueltu ani vítěz časovky jednotlivců na Tour Tony Martin z Německa, Australan Leigh Howard nebo Slovák Martin Velits.

Na rozloučenou co nejvíce etapových vítězství

"Chceme opouštět svět cyklistiky s pořádným třeskem a vyhrát co možná nejvíce etap, co jen bude možné," prohlásil sportovní ředitel stáje Jens Zemke. "V naší sestavě je proto hodně sprinterů a etapová vítězství upřednostňujeme nad celkovou klasifikací," zdůvodnil podobu nominace Zemke. "Kdyby byl ale některý z našich jezdců na dobré pozici, tak ho podpoříme," dodal.

"Není pro nás snadné o tom závodě přemýšlet jako o naší poslední Grand Tour, když vezmeme v potaz naši historii. Ale jsme tady všichni profesionálové a máme velkou motivaci. V dobrý výsledek věříme už v té týmové časovce, neboť chlapci jsou v dobré formě," uvedl Zemke.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články