Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Raboň touží jet s Quick Stepem Tour de France

Praha - Novým zaměstnavatelem českého cyklisty Františka Raboně je tým Omega Pharma-Quik Step, jehož členem je od letoška i dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar. Trojnásobný mistr republiky v časovce si musel najít nového zaměstnavatele poté, co tým HTC-Highroad oznámil, že kvůli nedostatku sponzorů po sezoně končí. V novém prostředí si chce Raboň splnit svůj sen.

František Raboň
zdroj: ISIFA/Lidové noviny autor: Tomáš Krist

"Budu hledat novou motivaci a splnění svého snu jet Tour de France," prohlásil Raboň.

Mistr Evropy do 23 let z roku 2005 změní tým poprvé v kariéře, od roku 2006 působil ve stáji T-Mobile, jejímž nástupcem HTC-Highroad je. "Týden po Tour de France nám bylo oznámeno, že veškeré námluvy se sponzory nevyšly, takže jsme dostaly volnou ruku v hledání nového angažmá pro příští sezonu," prozradil Raboň.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Františka Raboně

Quick Step, který loni koupil český miliardář Zdeněk Bakala, se od příštího ročníku spojí s další úspěšnou belgickou stájí Omega Pharma.

"Myslím si, že už nyní není tajemstvím, že tam budu mít kolegy z letošního týmu, takže úplně do nového prostředí nepůjdu," uvedl Raboň. Kromě Štybara se Raboň v novém působišti setká s dosavadními kolegy z HTC-Highroad, slovenskými dvojčaty Peterem a Martinem Velitsovými, či elitním německým časovkářem Tonym Martinem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články