Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

QuickStep překvapil: Na Tour se po třech letech vrací Cavendish

Jestli je někdo z členů cyklistického pelotonu "nesmrtelný", pak určitě Alejandro Valverde a také Mark Cavendish. Šestatřicetiletý Brit se v dresu týmu Deceuninck-QuickStep vrátí na Tour de France. Na francouzských silnicích závodil naposledy před třemi lety. Naopak v nominaci schází loňský vítěz bodovací soutěže Sam Bennett.

Britský cyklista, který je v počtu vyhraných etap na Tour de France druhý za slavným Eddym Merckxem, se v posledních letech trápil. Na vině byla zranění i poklesy formy, mluvilo se o únavovém syndromu. Na sklonku loňské sezony už dokonce napůl oznámil na Twitteru konec kariéry.

Jenže přes zimu došlo k domluvě s Cavendishovým staronovým týmem, belgickou sestavou Deceuninck-QuickStep. Postupně se zlepšoval - vyhrál například čtyři etapy na závodě Kolem Turecka - a nakonec si vysloužil šokující nominaci na letošní "Starou dámu". Bude Cavendishovou třináctou a první od roku 2018.

"Žádná slova nedokážou popsat, jak se cítím," reagoval na letenku do Brestu, který v sobotu uspořádá Grand Départ, samotný Cavendish. Cestu mu zřejmě uvolnilo zranění Sama Bennetta, který si stěžoval na bolest kolena. Zatímco britský jezdec, který v minulosti třicetkrát ve Francii triumfoval, slaví velký návrat, Bennettovy myšlenky jsou úplně jiného druhu.

Irský sprinter, u něhož se spekuluje o možném odchodu do jiného působiště, oznámil, že před několika týdny utrpěl zranění, které se nepodařilo zahojit. Ve Francii by obhajoval zelený dres z loňského ročníku, kdy dokázal v bodovací soutěži porazit i Petera Sagana. Ten tak bude mít v tomto roce o mnoho snazší cestu k trikotu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články