Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

První úspěch na MS bikerů. Junior Vastl dojel pátý

Pietermaritzburg - Český biker Jan Vastl dojel v závodě juniorů na mistrovství světa horských kol v jihoafrickém Pietermaritzburgu pátý. Mezi juniorkami byla Barbora Průdková čtrnáctá. Novými mistry světa jsou Němec Lukas Baum a Švýcarka Alessandra Kellerová.

Je nám líto, video expirovalo.
Junior Vastl skončil na MS horských kol pátý

Vastl závod výtečně rozjel a po druhém z pěti okruhů byl druhý za vedoucím Baumem, jenž právě v průběhu druhého kola unikl a neochvějně mířil za zlatem. Ve třetím kole však Vastl ztratil a nakonec ho v cíli dělilo od bronzu 11 sekund. I tak jde o nejlepší umístění juniora od vítězství Jaroslava Kulhavého na MS v Luganu 2003.

"Po startu se mi jelo celkem dobře. Když to vypadalo, že pojedeme hodinu dvacet, věděl jsem, že v takovém tempu to celé nevydržím. Ve druhém kole jsem si od nich vystoupil, pak jsem zase začal zrychlovat," popsal Vastl průběh závodu. Sjezdy jezdil sedmnáctiletý reprezentant opatrně, aby se vyhnul defektu nebo pádu. "Trochu jsem tam tak ztrácel," připustil.

Baum zvítězil před Kanaďanem Peterem Diserou s náskokem 42 sekund, třetí byl Gioele Bertolini, člen vítězné italské štafety ze středečního závodu. Další český zástupce Jan Rajchart skončil těsně za první dvacítkou se ztrátou téměř sedmi a půl minuty na vítěze.

Průdková se zpočátku držela v první desítce, o lepší umístění ji připravilo několik pádů. Po dojetí měla odřenou pusu, koleno, loket, hruď i bok. "Do kopců to bylo dobrý, ale byla jsem z těch pádů asi roztřesená, tak jsem si ve sjezdech ustlala. Přála jsem si skončit do šestého místa, ale jsem i tak spokojená. Jelo se mi dobře, dala jsem tomu všechno," uvedla Průdková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články