Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

První triumf po třech letech. Vuillermozovi patřil dojezd ve druhé etapě na Dauphiné

Ovládl závěrečný sprint a navíc se dostal do čela průběžného pořadí. Francouzský cyklista Alexis Vuillermoz zvítězil ve druhé etapě závodu Critérium du Dauphiné a v celkovém hodnocení vystřídal Belgičana Wouta van Aerta.

Je nám líto, video expirovalo.
Druhou etapu Critéria vyhrál Vuillermoz, Černý odstoupil

Šestice jezdců nastoupila v závodu, který slouží jako příprava na Tour de France, krátce po začátku etapy. O etapový triumf bojovalo po téměř 170 kilometrech pět z nich. Jako první zaútočil Francouz Olivier Le Gac, ale těsně před cílovou páskou mu došly síly a dostali se před něj Vuillermoz i druhý Nor Anders Skaarseth.

Čtyřiatřicetiletý Vuillermoz oslavil deváté vítězství mezi profesionály, první po více než třech letech. Jan Hirt dojel v pelotonu na 89. místě, Jan Černý odstoupil.

Cyklistický etapový závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 2. etapa (169,8 km):

1. Vuillermoz (Fr./TotalEnergies) 4:03:34, 2. Skaarseth (Nor./Uno-X), 3. Le Gac (Fr./Groupama-FDJ), 4. Vermaerke (USA/DSM), 5. Delaplace (Fr./Arkea-Samsic) všichni stejný čas, 6. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma), ...89. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) oba -5.

Průběžné pořadí: 1. Vuillermoz 8:40:55, 2. Skaarseth -3, 3. Le Gac -4, 4. Van Aert -5, 5. Vermaerke -7, 6. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers) -9, ...95. Hirt -15.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články