Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

První medaile. Bronz z časovky vyjela Nikola Nosková

Nikola Nosková získala bronz v časovce na ME žen do 23 let. Prvenství vybojovala na brněnské trati suverénní Nizozemka Aafke Soetová. Nosková na ni měla v cíli manko minuty a osmi vteřin.

Je nám líto, video expirovalo.
Nosková: Na časovku jsem se nesoustředila, je to šok

Jednadvacetiletá Nosková brala časovku jen jako možnost k rozjetí se před závodem s hromadným startem ve Zlíně. "Nepomýšlela jsem proto na nějaké medailové umístění, výsledek mě příjemně překvapil," uvedla a označila kopcovitou trať, která vedla od Brněnské přehrady po části starého Masarykova okruhu do Kohoutovic a zpět, za náročnou.

"Nedalo se nikde oddechnout. Jen ve sjezdu, kde je ale potřeba dávat velký pozor. Trať mi moc vyhovovala, byla od začátku v mírném stoupání do tahu. Jelo se mi super," dodala Nosková, na kterou přišla drobná krize až kilometr před cílem. "Po půlhodině mě v závěrečném stoupání už tahaly nohy. Ale závěr do cíle jsem zvládla," poznamenala.

Závod juniorek na 11,5 kilometru vyhrála Italka Vittoria Guazziniová s náskokem osmi sekund před Němkou Hannah Ludwigovou. Obě Češky odvedly vyrovnané výkony. Markéta Hájková skončila dvanáctá se ztrátou 55 sekund na vítěznou Guazziniovou a třináctá dojela Veronika Jandová. Rozdíl mezi oběma českými závodnicemi byl pouhé čtyři desetiny sekundy.

S medailovým ziskem byl spokojen trenér reprezentace Tomáš Konečný. "Samozřejmě medailový úspěch hned v prvním dnu znamená uklidnění. Výsledek je trochu překvapením, před závodem bych bral umístění v první desítce. Spíše vzhlížíme k silničním závodům, kde má Nikola také šanci na medaili," řekl Konečný, který je i osobním trenérem Noskové.

Mistrovství Evropy v silniční cyklistice juniorů a závodníků do 23 let - časovky v Brně:

Ženy do 23 let (23 km): 1. Soetová (Niz.) 33:24, 2. Kleinová (Něm.) -1:05, 3. Nosková -1:08, ...14. Korvasová -3:03.

Juniorky (11,5 km): 1. Guazziniová (It.) 17:00, 2. Ludwigová (Něm.) -8, 3. Jaskulská (Pol.) -10, ...12. Hájková, 13. Jandová obě -55.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články