Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

První horskou etapu Vuelty vyhrál Moreno

Sierra Nevada (Španělsko) – První horskou etapu Vuelty s cílem v lyžařském středisku Sierra Nevada vyhrál po 170 kilometrech španělský cyklista Daniel Moreno. Do červeného dresu lídra se po čtvrtém dni oblékl Francouz Sylvain Chavanel. Do cíle nedojel britský spurtér Mark Cavendish, jenž odstoupil před závěrečným stoupáním, kdy do cíle chybělo zhruba 40 kilometrů. Vítěz bodovací soutěže z Tour de France ztrácel každým dnem a zjevně trpěl kvůli extrémnímu horku.

Daniel Moreno
zdroj: ČTK/AP

Brzy třicetiletý Moreno jel poslední kilometry do kopce s Dánem Chrisem Sörensenem a v závěrečných metrech měl více sil. "Kilometr před cílem jsem viděl, jak rychle se k nám blíží zbytek favoritů, a bál jsem se, že to nezvládneme. Ale šlapal jsem, co to šlo, a věděl jsem, že když se bude rozhodovat mezi námi dvěma se Sörensenem, tak vyhraju," uvedl Moreno po svém prvním triumfu na jedné z velkých Tour.

V pelotonu nechyběl francouzský mistr Chavanel, jenž byl v pondělní etapě druhý za domácím Pablem Lastrasem a druhé místo mu patřilo i celkově. Lastras dnes ve stoupání odpadl, takže červený trikot získal Chavanel s náskokem 43 sekund před Morenem.

"Už jsem tenhle závod vedl v roce 2008 jeden den. Jsem odhodlaný hájit dres ze všech sil," uvedl Chavanel, jenž si chce spravit náladu po Tour de France, kterou protrpěl se zraněným ramenem.

Výsledky 4. etapy cyklistické Vuelty

1. Moreno (Šp.) 4:51:53,

2. Ch. Sörensen (Dán.) -3,

3. Martin (Ir.),

4. Rodríguez (Šp.),

5. Niemiec (Pol.),

6. Lagutin (Uzb.),

7. Van den Broeck (Belg.),

8. Poels (Niz.),

9. Scarponi (It.),

10. Mollema (Niz.) všichni -11.

Průběžné pořadí:

1. Sylvain Chavanel (Fr.) 13:19:09,

2. Moreno -43,

3. Fuglsang (Dán.),

4. Monfort (Belg.) oba -49,

5. Nibali (It.) -53,

6. Sivcov (Běl.) -58,

7. Kessiakoff (Švéd.) -59,

8. Pardilla (Šp.),

9. Bruseghin (It.) oba -1:03,

10. Seeldraeyers (Belg.) -1:04.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články