Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Prudké rampy udělaly své. Contador na Los Machucos zničil soupeře

Los Machucos – Irská stáj Aqua Blue Sport slaví své první vítězství na Grand Tour. Poté, co se museli vyrovnat se žhářským útokem na vlastní týmový autobus, se Irové dočkali etapového úspěchu. Na mimořádně prudkém vrcholu Los Machucos se o to zasloužil Stefan Denifl. Výtečně se předvedl také Alberto Contador, který získal čas na soupeře. Naopak Chris Froome ztratil.

Alberto Contador
zdroj: ČTK/EFE autor: Javier Lizon

Jedním z hlavních strašáků letošní Vuelty je jistě sobotní výstup na Angliru. Těžké stoupání si ale organizátoři schovali už pro 17. etapu. Jezdci museli vystoupat na sedm kilometrů dlouhý vrchol Los Machucos, přičemž sklon stoupání v průměru dělá 8,8 %. Zrádná byla nepravidelnost stoupání, které v nejprudší části sahalo až na osmadvacet procent.

Soupeři Teamu Sky doufali, že tato nepravidelnost rozhodí domestiky britské stáje, kteří nebudou moci jet své ničivé tempo. Naplno se to pokusil využít Alberto Contador, jenž vyrazil dopředu a tančil v pedálech. Španěl podobných útoků podnikl letos bezpočet, na Los Machucos to ale všechno zapadlo dohromady a Contador ujížděl ostatním favoritům.

Je nám líto, video expirovalo.
Sedmnáctou etapu ovládl Rakušan Stefan Denifl, náskok Frooma se ztenčil

El Pistolero jel výtečně, předjížděl jednoho závodníka z úniku za druhým a zároveň najížděl čas na ostatní. Vincenzo Nibali se snažil jet konstantní tempo, naopak Chris Froome po vítězné časovce působil unaveně a na prudkých rampách nestačil. Vláček Teamu Sky se propadal stále níže a jeho lídr ukázal, že i on má slabiny.

V cíli Contadorovi chybělo 20 vteřin, aby dojel i posledního uprchlíka Stefana Denifla. Devětadvacetiletý Rakušan jako jediný vydržel před španělským veteránem, který najel 40 sekund na Nibaliho a 1:20 na Frooma. Tím se zamotal i souboj o celkové vítězství, kde Froome nyní vede o minutu a šestnáct vteřin právě před Nibalim.

Cyklistický etapový závod Vuelta - 17. etapa: Villadiego - Los Machucos (180,5 km):

1. Denifl (Rak./Aqua Blue Sport) 4:48:52, 2. Contador (Šp./Trek-Segafredo) -28, 3. López (Kol./Astana), 4. Nibali (It./Bahrajn-Merida), 5. Zakarin (Rus./Kaťuša), 6. Majka (Pol./Bora) všichni -1:04, 7. Woods (Kan./Cannondale) -1:13, 8. Moreno (Šp./Movistar) -1:17, 9. Kelderman (Niz./Sunweb) -1:19, 10. De La Cruz (Šp./Quick-Step Floors) -1:42.

Průběžné pořadí: 1. Froome (Brit./Sky) 67:44:03, 2. Nibali -1:16, 3. Kelderman -2:13, 4. Zakarin -2:25, 5. Contador -3:34, 6. López -4:39, 7. Woods -6:33, 8. Poels (Niz./Sky) -6:40, 9. Aru (It./Astana) -6:45, 10. De la Cruz -10:10.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články