Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Prolog závodu Kolem Švýcarska vyhrál Dennis, nejrychlejším z Čechů byl Bárta

Cham – Úvodní etapu závodu Kolem Švýcarska ovládl australský časovkářský šampion Rohan Dennis a dostal se tak do čela devítietapového podniku, který je přípravou na Tour de France. Šestikilometrový prolog v podobě časovky nejrychleji projel z české čtveřice Zdeněk Štybar, Jan Hirt, Jan Bárta a Ondřej Cink se ztrátou 15 sekund na vítěze specialista Bárta na patnáctém místě.

Rohan Dennis
zdroj: ČTK/AP autor: Alexandra Wey

Začátek 81. ročníku Kolem Švýcarska vyšel v časovkářském prologu ve městě Cham nejlépe Australanovi Rohanu Dennisovi, který zvládl šestikilometrový okruh v průměrné rychlosti 56,16 km/h s osmisekundovým náskokem před stájovým kolegou z týmu BMC a domácím závodníkem Stefanem Küngem.

Dennis se tak vrátil do pelotonu ve skvělé formě, přestože musel z nedávného Gira odstoupit po pádu ve třetí etapě. Vítěz Gira Tom Dumoulin dojel pátý, nejlepší z Čechů byl časovkářský specialista Jan Bárta s patnáctisekundovým odstupem za Dennisem. Zdeněk Štybar zaostal za vítězem o 34 sekund, Ondřej Cink o 50 a Jan Hirt dokonce o 54 sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Prolog Kolem Švýcarska vyhrál Dennis, Bárta zaostal o 15 sekund

Cyklistický etapový závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 1. etapa (časovka na 6 km):

1. Dennis (Austr./BMC) 6:24, 2. Küng (Švýc./BMC) -8, 3. Brändle (Rak./Trek-Segafredo), 4. Matthews (Austr./Sunweb), 5. Dumoulin (Niz./Sunweb) všichni -9, 6. Castroviejo (Šp./Movistar) -11, ...15. Bárta (ČR/Bora) -15, 83. Štybar (ČR/Quick-Step) -34, 159. Cink (ČR/Bahrajn-Merida) -50, 164. Hirt (ČR/CCC) -54.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články