Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Diamantová liga 2024

Prolog závodu Kolem Romandie má českého vítěze. Černý v něm porazil i mistra světa

Mistr světa v časovce Tobias Foss se po sedmikilometrovém prologu závodu Kolem Romandie musí spokojit až s druhým místem. To první mu totiž vyfoukl Josef Černý. Český závodník vyhrál o jedinou vteřinu a vede celkové pořadí tradičního závodu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Černý porazil mistra světa v časovce a slavil v Romandii

Třetí na trati v Port-Valais skončil týmový kolega Černého, Francouz Rémi Cavagna. Stejně jako druhý Nor Foss ztratil na vítěze necelou vteřinu. 

Trojnásobný český časovkářský šampion, který v květnu oslaví 30. narozeniny, si ve Švýcarsku připsal jedenácté profesionální vítězství v kariéře. Na další úspěch čekal 220 dní, naposledy se radoval z etapového vavřínu vloni na závodě Okolo Slovenska.

V úterý bude Černý s pomocí týmových kolegů ze stáje Soudal-QuickStep hájit žlutý dres lídra. V první etapě má peloton před sebou 170,9 km dlouhou trasu z Crissier do Vallée de Joux se třemi vrchařskými prémiemi, rovinatý závěr ale nahrává sprinterům.

Závod Kolem Romandie, který je pro cyklisty tradičně důležitou prověrkou před Girem d'Italia, vyvrcholí v sobotu v Ženevě.

Cyklistický etapový závod Kolem Romandie (WorldTour) - prolog (časovka jednotlivců, 6,82 km):

1. Černý (ČR/Soudal-Quick Step) 7:25, 2. Foss (Nor./Jumbo-Visma), 3. Cavagna (Fr./Soudal-Quick Step) oba -1, 4. Denz (Něm./Bora-hansgrohe) -4, 5. Suter (Švýc./Tudor Pro Cycling), 6. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers) oba -5.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články