Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prolog Kolem Romandie ovládli Slovinci, Tratnik porazil Rogliče. Hirt ztrácel

Slovinskou záležitostí byl prolog závodu Kolem Romandie. Pro největší úspěch v kariéře si v Neuchatelu dojel devětadvacetiletý cyklista Jan Tratnik, který porazil na trati dlouhé necelé čtyři kilometry o pouhou sekundu krajana Primože Rogliče. Třetí skončil se stejným odstupem domácí Tom Bohli. Jan Hirt obsadil se ztrátou 35 sekund 138. místo.

Jan Tratnik
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Fotoreporter Sirotti Stefano,via www.imago-images.

Tratnik, který se loni vrátil do WorldTour po osmi letech, vybojoval premiérové vítězství v elitním seriálu. "Samotného mě to překvapilo, ale věřím, že na takovýchhle tratích mohu zajet dobrý výsledek. Normálně mě Primož vždycky poráží, ale dneska to vyšlo mně a je to krásný pocit," pochvaloval si Tratnik, který je úřadujícím mistrem Slovinska v časovce. Roglič obhajuje celkové vítězství a zároveň ladí formu na Giro d'Italia.

Těsně pod stupni vítězů skončil čtyřnásobný mistr světa v časovce Němec Tony Martin. Stejný odstup čtyř sekund na Tratnika měl i pátý Brit Geraint Thomas. Pro úřadujícího vítěze Tour de France to byl nejlepší výsledek v sezoně. Jeho tým se poprvé představil pod novým názvem Ineos místo dosavadního Sky po nedávné změně majitele, kterým se stala společnost nejbohatšího Brita Jima Ratcliffea.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovinské duo Tratnik - Roglič dominovalo prologu Kolem Romandie

Cyklistický etapový závod Kolem Romandie (WorldTour) - prolog (3,87 km):

1. Tratnik (Slovin./Bahrajn-Merida) 5:06, 2. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma), 3. Bohli (Švýc./SAE Team Emirates) oba -1, 4. Martin (Něm./Jumbo-Visma), 5. Thomas (Brit./Ineos), 6. Dowsett (Brit./Kaťuša-Alpecin) všichni -4, ...138. Hirt (ČR/Astana) -35.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články