Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pro Quintanu skončila sezona. Mám zlomenou čéšku, potvrdil

Několik pádů si letos vytrpěl kolumbijský cyklista Nairo Quintana a v jejich důsledku končí předčasně sezonu. Další závody neabsolvuje kvůli zranění kolena. Jezdec stáje Arkéa-Samsic, jenž se zranil při pádu ve 13. etapě Tour de France, nevyloučil, že se bude muset podrobit operaci.

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana na Tour de France
zdroj: PA autor: Colin Flockton/GodingImages

Quintana navzdory zranění levé čéšky Tour de France dokončil. Elitního vrchaře, který před startem patřil mezi favority, ale potíže limitovaly a skončil na 17. místě.

"Po mých pádech nebyla rekonvalescence lehká. Mám zlomenou čéšku. Tohle zranění pravděpodobně vyžaduje operaci, abych byl příští rok zpět v co nejlepší formě," prohlásil Quintana ve videu prostřednictvím twitterového účtu národního svazu.

Po skončení závodu se navíc Quintana musel bránit podezření z dopingu. Státní zastupitelství v Marseille zahájilo předběžné vyšetřování poté, co policie prohledala týmový hotel.

"Abych předešel nějakým pochybnostem, chci potvrdit, že žádné látky, které by prokazovaly doping, se nikdy nenašly při policejním vyšetřováním. Celý svůj sportovní život jsem čistý," ohradil se. 

Dva členové stáje z blízkého okolí jednoho jezdce byli krátce zadrženi, údajně šlo o lékaře a fyzioterapeuta. Podle tisku je v podezření především Quintanův bratr Dayer, jenž je také členem týmu.

Zdroj
ČTK, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články