Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pro Gilberta Ardeny skončily, naopak Kreuzigerův program se nemění

Lutych – K opakování ročníku 2011, kdy Philippe Gilbert vyhrál všechny tři podniky ardenského týdne, nedojde. Belgický šampion se odhlásil z Valonského šípu i Lutych–Bastogne–Lutych kvůli zranění, které utrpěl při vítězném tažení na Amstel Gold Race. Naopak Roman Kreuziger vyvázl z hromadné kolize bez vážnějších zdravotních následků.

Philippe Gilbert
zdroj: ČTK/BELGA autor: Yorick Jansens

Gilbert zvítězil na Amstelu počtvrté v kariéře, a to ve velkém stylu – dopředu se totiž vydal už 39 kilometrů před cílem, aby v závěru ještě dokázal přesprintovat Michala Kwiatkowského. Ještě předtím, než zaútočil na Kruijsbergu, ale šel k zemi v hromadném pádu, kde utrpěl poranění ledviny.

To Gilberta vyřadí ze závodění alespoň na týden, belgický šampion tak musí vynechat jak Valonský šíp, tak Lutych–Bastogne–Lutych. Na obou podnicích by přitom byl jedním z hlavních favoritů. "Cítil jsem po pádu bolest, ale jakmile jsem se zase dostal do tempa, už jsem to nevnímal. Bohužel po skončení závodu se nepříjemný pocit vrátil. V nemocnici mi naštěstí řekli, že nejde o nic vážného a po týdenní pauze bych měl začít trénovat," uvedl Gilbert.

"Toto je jedna z mých nejlepších sezon, jsem z toho nadšený. Dělá mi radost, že jsem schopný závodit s nejlepšími jak na kostkách, tak v ardenských závodech. Je to škoda, že do dalších závodů nezasáhnu, ale jsem si vědom toho, že mé místo zaujmou kolegové z týmu," dodal vítěz závodu Kolem Flander a Amstelu Gold Race, který příštích 24 hodin stráví v nemocnici na pozorování.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK/BELGA

Kreuziger další ardenské klasiky pojede

Bez vážných následků naopak ze svého pádu na Amstelu vyvázl Roman Kreuziger. Lékařské vyšetření neodhalilo u českého jezdce žádnou zlomeninu. "Mám naražený hrudník, žebra a prst, ale naštěstí není nic zlomeného," uvedl Kreuziger, který skončil na zemi zhruba 30 km před cílem po pádu Enrica Gasparotta.

"Snažím se držet původního plánu. Chci zůstat a závodit ve středu a v neděli a potom na Kolem Romandie. Věřím, že vše bude v pořádku. Absolvoval jsem klidnou noc, což je důležité pro regeneraci," řekl Kreuziger.

Je nám líto, video expirovalo.
Belgický cyklista Gilbert vyhrál počtvrté Amstel Gold Race
Zdroj
ČT sport, quickstepfloorscycling.com, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články