Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Pro elitu budeme přípravou na Tour de France, věří pořadatelé cyklistické Czech Tour

Ve zcela nové situaci se ocitla cyklistická Czech Tour. Zatímco obvykle následuje v týdnech po Tour de France, aktuálně to vypadá, že by pro mnohé týmy mohla být naopak přípravou pro letos posunutou Starou dámu. Jaroslav Vašíček z pořadatelského týmu v rozhovoru pro Studio ČT sport prozradil, že aktuálně účast přislíbilo pět stájí z WorldTour a také sestava Alpecin-Fenix s hvězdným Mathieuem van der Poelem. Tento i ostatní rozhovory najdete také v aplikacích Spotify a dalších pod účtem Pořady ČT sport. Tématem příštího vydání Studia ČT sport bude iniciativa Za zdravé Česko.

Riccardo Zoidl na Czech Cycling Tour
zdroj: ČT sport

Povolení opatření znamená, že všechny sporty přichází s plány na to, jak začít se soutěžením. Nejinak je na tom i silniční cyklistika. "Pevně věříme, že srpen už bude v pořádku ze strany pandemie. Mohlo by to pro nás být výhodné, protože bychom pro spoustu týmů mohli být přípravou na Tour de France," věří pořadatel Czech Tour Jaroslav Vašíček.

Jeho závod by se tím stal velmi důležitým odrazovým můstkem pro prvotřídní stáje. "Pro nás by to znamenalo obrovskou sledovanost ve světě. O tom se nám nikdy nezdálo, že bychom začínali sezonu a měli tu čtyřnásobného mistra světa a závodníky, kteří vyhráli třeba Tour de France," popisuje Vašíček s tím, že Tony Martin je na soupisce stáje Jumbo-Visma.

Ta nebude jedinou ze seriálu WorldTour. "Pět týmů z WorldTour, a to ještě není konečné číslo. Pro Czech Tour je (aktuální situace) určitým způsobem jedině dobrá," dodává Vašíček a vyjmenovává účastníky: "Bora-hansgrohe, Jumbo-Visma, Sunweb, CCC a Mitchelton-Scott, kteří byli loni nadmíru spokojeni. K tomu Alpecin-Fenix s Petrem Vakočem."

Je nám líto, video expirovalo.
Studio ČT sport

V sestavě posledně zmiňované stáje by se mohl objevit také cyklistický fenomén Mathieu van der Poel, který sbírá prvenství v cyklokrosu, na silnici i na horském kole. "Příjezd Van der Poela by byla malá revoluce v českém sportu," myslí si dokonce Vašíček. Mnohá z uvedených jmen by do Česka pravděpodobně nepřijela, nebýt sportovního ředitele Leopolda Königa.

"Jeho kontakty vzhledem k tomu, čeho v cyklistice dosáhl, ho staví úplně do jiného světla. Když řekne, že ten závod je pěkný, tak to u partnerů má svoji váhu," připouští Vašíček. "A počítáme samozřejmě také s Elkov-Kasper, který se vždy dokáže připravit na tento závod. K tomu bychom chtěli dát příležitost dvěma nebo třem českým týmům," dodává.

Czech Tour by neměla být jediným etapovým kláním na českém území. Na začátku září by měl proběhnout odložený Závod míru jezdců do 23 let. "Přípravy probíhají, jako by pandemie nebyla. Vše máme detailně nachystáno. Otázkou je, jaká bude propustnost hranic. Závod míru se dostal na úroveň Tour de l'Avenir, což je pro nás obrovská pocta," uvědomuje si.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články