Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Příští Giro d'Italia láká na náročné horské etapy i tři časovky

Milán - Giro d'Italia v příštím roce nabídne sedm horských etap, sedm spurtérských dojezdů a tři časovky. Podrobnou trasu, jejíž detaily unikly v minulých týdnech do médií, organizátoři slavnostně představili v areálu Expo v Miláně.

Je nám líto, video expirovalo.
Nibali: Giro bude příští rok hodně obtížné

Devětadevadesátý ročník jednoho ze tří nejvýznamnějších etapových závodů světa začne 6. května v nizozemském Apeldoornu, kde se pojede časovka na 9,8 km. Závod skončí po třech týdnech a 3383 kilometrech v Turíně.

V zahraničí bude Giro začínat už podvanácté v historii, z toho po letech 2002 a 2010 potřetí v Nizozemsku. V zemi tulipánů a větrných mlýnů se pojedou tři úvodní etapy.

Nejdelší časovka bude měřit 40,4 km a v rámci deváté etapy povede proslulým vinařským krajem Chianti. Třetí jízda proti chronometru je na programu v patnácté etapě, v horské oblasti Seiser Alm v Jižním Tyrolsku na cyklisty čeká 10,8 km. V devatenácté a dvacáté etapě bude Giro "hostovat" ve francouzských Alpách.

Vincenzo Nibali:

"V posledním týdnu nás budou čekat intenzivní a tvrdá stoupání. Je tam také časovka, která by mohla rozhodovat. Jak to vypadá, Giro by příští rok mohlo být hodně obtížné, a to se mi líbí."

Úřadujícím vítězem Gira je Španěl Alberto Contador, u nějž však není jisté, zda bude letošní triumf obhajovat. Síly z italské Grand Tour mu totiž poté chyběly na Tour de France. Debut na Giru si letos odbyl Leopold König a dojel šestý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články