Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Připomenutí letitých úspěchů Dalera se Smolíkem zahájilo oslavy

Brno - Padesát let uplynulo od úspěchů fenomenálního stíhače Jiřího Dalera, který tehdy získal olympijské zlato, a vítěze Závodu míru z roku 1964 Jana Smolíka. Setkání cyklistických osobností, na něž až ze Švédska dorazili i bývalí reprezentanti Jaroslav Kvapil a Josef Volf, zahájilo v Brně Rok české cyklistiky.

Jan Smolík (vlevo) a Jiří Daler
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

"Musím ocenit, že oba vážili tak dlouhou cestu. Už nám v našem věku mnoho času nezbývá. Nikdo z nás neví, zda to je jeho poslední setkání," uvedl bývalý silničář a trenér Pavel Doležel.

Mezi účastníky nechyběl ani proslulý trenér dráhařů Pavel Vršecký z Dukly Praha. Ocenění obdrželi i mistři světa ve stíhacím závodu Svatopluk Buchta, Teodor Černý, Aleš Trčka a Pavel Soukup. Cyklisty přijel pozdravit také bývalý slovenský televizní komentátor Karol Polák, jenž v novinářském pelotonu absolvoval 22 ročníků Závodu míru.

Do oslav Roku české cyklistiky je v nadcházející sezoně zařazeno třináct akcí. Mezi nimi jsou například Závod míru juniorů v Terezíně, Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě, Czech Cycling Tour v Olomouci nebo mistrovství světa v sálové cyklistice v Brně. A také dnešní vzpomínková akce Milčovo kolečko v Bosonohách, věnovaná cyklistické legendě Miloši Hrazdírovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články