Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Přelom dubna a května. Kreuziger na finální datum slyšení stále čeká

Praha - Roman Kreuziger by se měl dozvědět rozhodnutí Sportovního arbitrážního soudu (CAS) v Lausanne na přelomu dubna a května. Finální datum slyšení však ještě známo není. Soud se vyjádří v záležitosti hodnot v cyklistově biologickém pasu.

Důvodem nejistoty podle Kreuzigera je, že právníci UCI a WADA neměli ve stanovenou dobu čas. Dalšími možnostmi jsou nyní konec dubna nebo 7. května. "Doufám, že ten duben bude vyhovovat všem. Chtěl bych věřit tomu, že není v zájmu nikoho, aby se slyšení časově prolínalo s povinnými testy před Girem d'Italia, které jsou naplánované právě na 7. května," uvedl Kreuziger.

Roman Kreuziger: "Stále čekám na stanovení data mého slyšení před CAS. Původně navrhované datum bylo v polovině dubna a já jsem potvrdil, že ho přijímám. Ovšem UCI a WADA tuto možnost odmítly."

Český silniční profesionál, jenž hájí barvy stáje Tinkoff-Saxo, čelí podezření kvůli hodnotám v biologickém pasu z let 2011 a 2012. Tehdy Kreuziger závodil za stáj Astana, jež se několikrát potýkala s dopingem.

Jak připustil začátkem prosince šéf exekutivy Antidopingového výboru ČR Jan Chlumský, křivky v Kreuzigerově biologickém pasu obsahují poměrně velké výkyvy. Především s ohledem na to, v jak krátkém časovém období k nim docházelo. Kreuziger však nikdy neměl pozitivní dopingový nález a křivky nepřekročily stanovené hodnoty.

UCI odvolání kvůli biologickému pasu u CAS dosud nikdy neprohrála. Pokaždé se tak stalo na základě dat, která vybočila mimo povolené hranice, což však není Kreuzigerův případ.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články