Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Potkají se Vackové na Giru? Sen, ale je k němu ještě dlouhá cesta, říká starší Karel

Karel Vacek si příští týden odbude premiéru v týmu Corratec v etapovém závodě Kolem Saúdské Arábie a hned od začátku sezony chce bojovat o nominaci na Giro d'Italia. Jeho stáj se v závodě představí na divokou kartu.

Karel Vacek
zdroj: Josef Vaishar/Cycling.photography

"Je to splněný sen. Samozřejmě není dáno, že na Giru pojedu, ale jsem připravený dát do toho vše, abych tento legendární závod jel. Věřím, že mám šanci, protože v týmu zase tolik čistokrevných vrchařů nemáme," uvedl Vacek.

Dvaadvacetiletý jezdec se na sezonu připravoval ve Španělsku se svým mladším bratrem Mathiasem, který závodí na elitní tým Trek-Segafredo, takže by se mohli na Giru potkat. "Bylo by fantastické, kdybychom se na takovém závodu potkali s bráchou, ale oba víme, že je k tomu ještě dlouhá cesta. Každopádně věřím, že by nás přijelo podpořit hodně fanoušků od nás, Rakouska i Itálie. Prvním cílem je ale nominace," konstatoval Vacek.

V Saúdské Arábii by rád uspěl ve dvou kopcovitých etapách. "Je pro mě výhodou, že budu v závodě jediným vrchařem v našem týmu, takže bych se rád prosadil. Byl bych spokojený, kdybych v každé etapě dokázal dojet v první skupině a nezůstal někde na větru. Pokud by se mi povedlo dojet v jedné z kopcovitých etap mezi nejlepšími desíti, tak budu nadšený," řekl Vacek, který do italské stáje přišel z rakouského týmu Tirol KTM.

Před svou premiérovou sezonou v druhodivizním celku si věří. "Cítím se hodně motivovaný a sebejistý, protože mám hodně natrénováno," uvedl. V únoru by měl změřit síly i s vítězem loňské Tour de France Dánem Jonasem Vingegaardem na španělském závodě Gran Camiňo. "Tam bude obrovská konkurence. Doufám, že mi Saudi Tour pomůže, abych byl v ještě lepší kondici," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články