Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Porte v souboji s větrem a deštěm ztratil, do čela Paříž - Nice se dostal Démare

Amilly – Plán Richie Porta na celkové vítězství na Paříž – Nice dostal velkou trhlinu. Největší favorit a lídr stáje BMC ve druhé etapě, v níž závodníci opět bojovali s větrem a deštěm, nabral téměř více než čtrnáctiminutovou ztrátu a jeho naděje na třetí triumf na závodě v kariéře zhasla. Z vítězství se radoval při spurtu Ital Sonny Colbreli. Třetí dojel Francouz Arnaud Démare a je v čele průběžného pořadí.  

Letošní ročník Paříž – Nice je zatím ve znamení nepříznivého počasí. Vítr i déšť už během prvního dne udělaly favoritům velké potíže a scénář se opakoval i během druhého dne. Nejhůře dopadl právě dvaatřicetiletý Australan, který se necítil dobře. První dělení ještě díky týmovým kolegům přestál, druhé ale už nikoliv, což znamenalo umístění v cíli na začátku druhé stovky a nabrání obří ztráty.

S náročnými podmínkami stopětadevadesátikilometrové etapy se nejlépe vypořádal Sonny Colbreli, který ve spurtu nechal za sebou celou řadu favoritů. I přes porážku měl radost také třetí Francouz Arnaud Démare, jenž se posunul do čela hodnocení osmietapového závodu. Na druhého krajana Juliana Alaphilippa má však náskok pouhých šesti sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Porte na Paříž – Nice ztratil. Do čela se posunul Démare

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 2. etapa (195 km):

1. Colbrelli (It./Bahrajn) 4:20:59, 2. Degenkolb (Něm./Trek), 3. Démare (Fr./FDJ), 4. Groenewegen (Niz./LottoNL), 5. Laporte (Fr./Cofidis), 6. Breschel (Dán./Astana), ...118. Bárta (ČR/Bora) -14:16.

Průběžné pořadí: 1. Démare 7:43:28, 2. Alaphilippe (Fr./Quick-Step) -6, 3. Gilbert (Belg./Quick-Step) -17, 4. Kristoff (Nor./Kaťuša), 5. Gallopin (Fr./Lotto) oba -19, 6. Hardy (Fr./Fortuneo) -21, ...112. Bárta -30:40.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články