Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Porte upláchl stejně jako před třemi lety a dostal se do vedení Tour Down Under

Richie Porte to ve stoupání v Paracombe umí. V závěru třetí etapy závodu Tour Down Under všem unikl a ujal se vedení v průběžném pořadí. Domácí jezdec stáje Trek-Segafredo, jenž tradiční zahajovací závod sezony před třemi lety ovládl, do cíle v Paracombe dojel s pětisekundovým náskokem.

Richie Porte v cíli 3. etapy Tour Down Under
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Jediný český zástupce v Austrálii Josef Černý obsadil v etapě 57. místo, za Portem zaostal o 1:49 minuty. Dosud vedoucí Caleb Ewan ztratil více než dvě minuty a propadl se do šesté desítky průběžného pořadí za Černého.

Na stejném kopci jako dnes zaútočil Porte i v roce 2017 a odrazil se tehdy k celkovému vítězství.

Z vedoucí skupinky se ho tentokrát pokusil stíhat Brit Simon Yates, dotáhnout se ale nedokázal a nakonec dojel třetí za dalším domácím cyklistou Robertem Powerem. V průběžném pořadí vede Porte o šest sekund před dnes šestým Jihoafričanem Darylem Ympeyem.

Výsledky závodu Tour Down Under - 3. etapa:

1. Porte (Austr./Trek-Segafredo) 3:14:09, 2. Power (Austr./Sunweb), 3. S. Yates (Brit./Mitchelton-Scott), 4. Dennis (Austr./Ineos), 5. Ulissi (It./SAE-Team Emirates), 6. Impey (JAR/Mitchelton-Scott) všichni -5, ...57. Černý (ČR/CCC) -1:49.

Průběžné pořadí:

1. Porte 10:10:24, 2. Impey -6, 3. Power -9, 4. S. Yates -11, 5. Bennett (N. Zél./Jumbo-Visma) -14, 6. Ulissi -15, ...52. Černý -1:59.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články