Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Porte udržel v královské etapě náskok a podruhé vyhrál Tour Down Under

Po dvouletém kralování Jihoafričana Daryla Impeyho se vrátil na trůn pro vítěze cyklistického etapového závodu Tour Down Under domácí Australan Richie Porte. K zisku prvního triumfu v sezoně World Tour a druhého na tomto podniku mu stačilo druhé místo v závěrečné královské etapě s dojezdem na Willunga Hill. Celkově vyhrál o téměř půl minuty.

Richie Porte po vítězství na Tour Down Under
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Stefano Sirotti

Porte dnes dojel do cíle po 151,5 kilometru druhý za Britem Matthewen Holmesem, který jako jediný z 26 uprchlíků dotáhl únik do úspěšného konce.

Porte na něj ztratil tři sekundy, Impey jich nabral dalších 26 a klesl z vedoucí pozice na konečnou šestou.

Holmes při premiéře v pelotonu na závodu World Tour vybojoval první triumf mezi profesionály i v dresu nového belgického zaměstnavatele Lotto Soudal.

Jediný český účastník Josef Černý z polského týmu CCC ztratil v horské etapě dvě minuty a celkově obsadil 61. místo s odstupem téměř 11 minut.

Výsledky cyklistického etapového závodu Tour Down Under:

1. Holmes (Brit./Lotto-Soudal) 3:24:54, 2. Porte (Austr./Trek-Segafredo) -3, 3. Boaro (It./Astana) -4, 4. Armirail (Fr./Groupama-FDJ), 5. Storer (Austr./Sunweb), 6. Ulissi (It./SAE Team Emirates) všichni -7, ...57. Černý (CCC) -1:59.

Konečné pořadí: 1. Porte 20:37:08, 2. Ulissi, 3. Geschke (Něm./CCC), 4. Dennis (Austr./Ineos), 5. Van Baarle (Niz./Ineos) všichni -25, 6. Impey (JAR/Mitchelton-Scott) -30, ...61. Černý -10:39.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články