Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Porte se rozloučí s týmem SKY, jeho novým zaměstnavatelem bude BMC

Santa Rosa (USA) – Po čtyřech letech, kdy ve stáji Sky plnil především roli špičkového domestika největších hvězd, se rozhodl australský cyklista Richie Porte změnit dres. Od příští sezony bude jezdit za BMC, kde by rád zaútočil na vytoužený triumf v závodu Grand Tour.

Ilustrační foto

Třicetiletý rodák z Tasmánie zažil ve Sky třikrát vítězné oslavy na Tour de France, naposledy před týdnem s Leopoldem Königem a spol. pomohl na vrchol Chrisi Froomeovi. O další triumfy už však bude bojovat v novém dresu. Šéf BMC potvrdil, že Porte od příští sezony bude jezdit za jeho stáj.

"Už před lety jsem byl blízko dohodě s BMC, tentokrát nebylo rozhodnutí vůbec snadné, ale určitě správné," řekl Porte, jenž letos vyhrál devět závodů včetně Paříž - Nice nebo Giro del Trentino. Ve světovém žebříčku mu patří páté místo.

Roli lídra si ve Sky vysloužil letos na Giru d'Italia, kvůli zraněním po pádu ale musel odstoupit a pozici po něm převzal König. V kalifornské stáji BMC vytvoří hlavní dvojici s Američanem Tejayem van Garderenem. Smlouvu dostal na rok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články