Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pořadí Romandie se přesypalo. Závod po vynikající vrchařské časovce vyhrál Vlasov

Náročná horská časovka, na níž na šestnácti kilometrech závodníci nastoupali bezmála 900 výškových metrů, změnila pořadí závodu Kolem Romandie. Vítězství etapové i celkové slaví Alexandr Vlasov, který časovku zvládl jako jediný pod 34 minut. Propadl dosavadní lídr Rohan Dennis, který spadl až na konečnou osmou příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Vlasov vyhrál časovku i celý závod Kolem Romandie

V celkovém pořadí po pěti etapách si Vlasov o dvě příčky polepšil a slaví první výhru v seriálu WorldTour. Druhou příčku s odstupem 50 sekund obsadil Švýcar Gino Mäder, jenž v časovce skončil třetí. Celkové třetí místo dojel Geschke.

Průběžně vedoucí Australan Rohan Dennis časovku se závěrečným výšlapem nezvládl. Dvojnásobný mistr světa v jízdě proti času skončil s velkou ztrátou až ve třetí desítce a klesl na konečnou osmou příčku.

Jediný český účastník závodu Josef Černý nedokončil sobotní etapu.

Cyklistický závod Kolem Romandie (WorldTour) - 5. etapa (časovka 15,8 km):

1. Vlasov (Rus./Bora-hansgrohe) 33:40, 2. Geschke (Něm./Cofidis) -31, 3. Mäder (Švýc./Bahrajn Victorious) -36, 4. Caruso (It./Bahrajn Victorious) -1:04, 5. Kruijswijk (Niz./Jumbo-Visma) -1:05, 6. Pinot (Fr./Groupama-FDJ) -1:07.

Konečné pořadí: 1. Vlasov 18:00:59, 2. Mäder -50, 3. Geschke -55, 4. Ayuso (Šp./SAE Team Emirates) -1:22, 5. O'Connor (Austr./AG2R Citroën) -1:47, 6. Caruso -1:51.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články