Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Polští cyklokrosaři měli při triumfu na MS dopingový nález

Aigle (Švýcarsko) - Polští cyklokrosaři Pawel a Kacper Szczepaniakové, kteří v lednu triumfovali na mistrovství světa v závodě jezdců do 23 let, neprošli na šampionátu v Táboře dopingovou kontrolou. Mezinárodní cyklistická unie UCI oznámila, že oba měli pozitivní nález na krevní doping EPO. Vítězný Pawel i stříbrný medailista Kacper mají dočasně zastavenou závodní činnost, ovšem cyklokrosová sezona už skončila.

Pokud se jejich dopingové provinění potvrdí, stane se mistrem světa do 23 let Francouz Arnaud Jouffrey. Na další medailové pozice by se posunuli Belgičan Tom Meeusen a Polák Marek Konwa.

Dvacetiletý Pawel Szczepaniak, jenž vyhrál závod v Táboře se suverénním náskokem 20 sekund na svého o rok mladšího sourozence, se stal čerstvou posilou belgické stáje Fidea, za kterou jezdí český mistr světa Zdeněk Štybar. Členem týmu je také Meeusen, který může z dopingové aféry polského soupeře vytěžit stříbro.

Během několika hodin vyšel najevo už třetí dopingový případ polského sportovce. Také běžkyně na lyžích Kornelia Marková měla na olympijských hrách ve Vancouveru pozitivní test na EPO.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články