Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Pohárovými šampiony jsou Boroš s Vaníčkovou. V Uničově ale vítězili jiní

Michael Boroš a Tereza Vaníčková se stali vítězi Českého poháru v cyklokrosu. V Uničově dojeli pátí, vyhráli Kateřina Nash a Belgičan Diether Sweeck. 

Vedoucí žena Světového poháru Nash ovládla závod s téměř minutovým náskokem před Rakušankou Nadjou Heiglovou. Při absenci nemocné Pavly Havlíkové, jež s ní před týdnem svedla vyrovnaný souboj, nebylo o prvenství zkušené veteránky pochyb. Třetí skončila adeptka na celkový pohárový triumf Tereza Švihálková, ale Vaníčkové stačilo páté místo k uhájení tříbodového náskoku.

Boroš v Uničově vyhrál souboj s největšími rivaly v boji o celkové prvenství Janem Nesvadbou i Tomášem Paprstkou. Po defektu táborského dua Boroš, Nesvadba byl ale českou jedničkou závodu Tomáš Kopecký, který se jako jediný v mezinárodní konkurenci prosadil na stupně vítězů a dojel třetí za Simonem Zahnerem ze Švýcarska.

Je nám líto, video expirovalo.
I přes neúspěch v posledním závodě vyhráli cyklokrosový pohár Boroš a Vaníčková

"V posledním kole jsem měl kliku, protože Nesvadba i Boroš měli defekt a tím mi to o dost usnadnili," uvedl Kopecký, který v sezoně laboruje s problémy se zády a v poháru to byl teprve jeho druhý start. "Hodně jsem poslední týdny pracoval na jejich částečném odstranění. Proto mám velkou radost, že záda dneska vydržela a dokázal jsem zajet solidní výsledek," dodal.

Sweeck v druhém startu v seriálu navázal na listopadový triumf v Kolíně a zvítězil se sedmnáctisekundovým náskokem. Kopecký prohrál souboj o stříbro o pět sekund. Boroše, který dlouho udával tempo ve vedoucí skupině, porazil ještě Nizozemec Stan Godrie a český reprezentant zaostal za vítězem o půl minuty.

"Na čele dlouho jezdila početná skupina, takže nebylo kde odskočit. Tak jsem si hlídal druhou pozici. Jenže v závěru jsem měl bohužel defekt a skupina mi odjela. Podmínky byly pro všechny stejné, takže nemá cenu se na něco vymlouvat," řekl Boroš.

Závěrečný závod Českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Uničově (Olomoucko):

Muži: 1. D. Sweeck (Belg.) 1:04:03, 2. Zahner (Švýc.) -17, 3. Kopecký (Pauwels Sauzen-Bingoal) -22, 4. Godrie (Niz.) -27, 5. Boroš -30, 6. Nesvadba (oba ČEZ Cyklo Team Tábor) -1:02.

Konečné pořadí (po 7 závodech): 1. Boroš 340, 2. Nesvadba 327, 3. Paprstka (Expres CZ-Tufo Kolín) 319.

Ženy: 1. Nash (Clif Pro Team) 48:19, 2. Heiglová (Rak.) -57, 3. Švihálková (ČEZ Cyklo Team Tábor) -1:12, 4. Goossensová (Niz.) -2:12, 5. T. Vaníčková (Ivar CS - Author Team) -2:20, 6. Jaseková (SR) -2:24.

Konečné pořadí (po 7 závodech): 1. T. Vaníčková 317, 2. Švihálková 314, 3. Mudříková (ACK Stará Ves nad Ondřejnicí) 292.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články