Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pohárový cyklokros v Táboře vyhrál Nizozemec Van der Poel

Tábor - Závod Českého poháru v cyklokrosu v Táboře vyhrál Nizozemec David van der Poel, bratr úřadujícího mistra světa Mathieua právě z jihočeské trati. Druhý v podniku zařazeném do kategorie C1, který přilákal početnou zahraniční konkurenci, dojel Belgičan Vincent Baestaens, jenž se ještě v posledních metrech pokusil Van der Poela předstihnout.

Je nám líto, video expirovalo.
Toi Toi Cup v Táboře vyhrál Nizozemec Van der Poel

Třetí místo obsadil nejlepší z českých jezdců Michael Boroš ve stejném čase jako vítěz. "Jsem spokojený, konečně jsem se taky postavil letos na bednu," řekl Boroš ČT. "V Belgii to není tak jednoduchý. Byli jsme první tři z týmu na bedně, takže spokojenost," uvedl člen belgické stáje BKCP-Powerplus, za kterou závodí i oba jeho dnešní přemožitelé.

Čtvrtý se ztrátou pěti sekund dojel Tomáš Paprstka, který si upevnil vedení v průběžném pořadí Toi Toi Cupu. Před druhým Lubomírem Petrušem vede po čtyřech závodech již o 20 bodů.

Mezi ženami, které jely už šestý pohárový závod, vyhrála počtvrté Pavla Havlíková. Bronzová medailistka z nedávného Světového poháru ve Valkenburgu zvítězila suverénně o více než minutu.

Výsledky Českého poháru v cyklokrosu v Táboře:

Muži: 1. D. Van der Poel (Niz.) 58:10, 2. Baestaens (Belg.), 3. Boroš (BKCP-Corendon) oba stejný čas, 4. Paprstka (Remerx-Merida Kolín) -5, 5. Nipl (Puskinak.cz) -10, 6. Skála (ČEZ Cyklo Team Tábor) -13.
Průběžné pořadí (po 4 závodech): 1. Paprstka 113 b., 2. Petruš (Hlinsko) 93, 3. Nipl 92.

Ženy: 1. Havlíková (MRM-Avalon) 40:42, 2. Nosková (AA Drink/Kalaš) -1:16, 3. Šafářová (Nutrend Specialized) -1:21.
Průběžné pořadí (po 6 závodech): 1. Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) 170, 2. Šafářová 155, 3. Kuntová (Remerx-Merida Kolín) 149.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články