Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Pohádková Vuelta pro Kern Pharma pokračuje díky Berrademu. Z úniku porazil Vacka

Po dvou vítězstvích Pabla Castrilla slaví druhodivizní tým Equipo Kern Pharma další vítězství na cyklistické Vueltě. Výhru číslo tři přidal v osmnácté etapě závodu Urko Berrade. Šestadvacetiletý závodník uspěl z úniku, ve kterém se s ním až do závěru pohyboval Mathias Vacek. Vuelta vyvrcholí závěrečnou nedělní časovkou do Madridu, červený dres nadále veze Ben O'Connor.

Urko Berrade
zdroj: Twitter.com/lavuelta

Mathias Vacek touží na Vueltě navázat na triumf svého krajana a vrstevníka Pavla Bittnera, který si při svém debutu připsal sprinterské vítězství. Rodák ze Šumavy byl úspěchu blízko již v první a také v sedmé etapě, kde pokaždé dojel na druhém místě. V osmnácté etapě se snažil znovu a šel do úniku.

V něm se potkal s mnoha schopnými závodníky včetně Pavla Castrilla, Stevena Kruijswijka či Stefana Künga. Na všechny favorizované závodníky ale vyzrál Castrillův týmový kolega Berrade, který ujel šest kilometrů před koncem etapy Kruijswijkovi a své hubené vedení udržel až do cíle.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Osmnáctou etapu Vuelty vyhrál Urko Berrade

Vacek dojel v první skupině pronásledovatelů na osmém místě se ztrátou čtyř vteřin. Úspěch Kern Pharma podtrhl třetím místem Pau Miquel. 

"Je to splněný sen. Vyhrál jsem blízko domova a viděla to celá rodina," řekl Berrade. "Je to výsledek skvělé práce celého týmu, ale ve vítězství jsem uvěřil, až když jsem projel cílem," dodal rodák z nedaleké Pamplony.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články