Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Euroliga žen 2024/2025

Pogačar zůstává v domovské stáji, UAE Team Emirates se upsal na příštích šest let

Fenomenální Slovinec Tadej Pogačar prodloužil smlouvu s cyklistickou stájí UAE Team Emirates. Týmu, v jehož barvách letos vyhrál Giro d'Italia a Tour de France, se upsal do roku 2030.

Tadej Pogačar
zdroj: Reuters

"Tým pro mě byl posledních pět let domovem a nedokážu si představit, že bych šel jinam," řekl Pogačar, který za UAE Emirates jezdí od roku 2019.

"Přišel k nám jako dvacetiletý, plný ambicí. O jeho talentu nikdo nepochybuje, ale je také jedním z největších dříčů v pelotonu," uvedl šéf stáje Mauro Gianetti.

Pogačar se letos hned několikrát zapsal do historie. Nejprve ovládl v jednom roce Giro d'Italia a Tour de France, což se před ním povedlo jen sedmi jezdcům. Naposledy to před šestadvacetiletým Slovincem dokázal Marco Pantani před 26 lety.

Skvělý rok poté Pogačar završil triumfem na mistrovství světa v Curychu. V jednom roce před ním triumfovali na Giru d'Italia, Tour de France a světovém šampionátu pouze legendární Belgičan Eddy Merckx a Stephen Roche z Irska.

Celkem má Pogačar na kontě tři triumfy na Tour de France (2020, 2021 a 2024). Zvítězil také v prestižních jednodenních závodech Lutych–Bastogne–Lutych, Strade Bianche nebo Kolem Lombardie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články