Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Pogačar na Tour nastoupí s ortézou na ruce. Před ní pojede jen slovinské mistrovství

Tadej Pogačar zřejmě pojede letošní Tour de France s ortézou na zápěstí, které si zlomil v dubnu na Lutych-Bastogne-Lutych. Dvojnásobný vítěz Tour během soustředění ve španělském pohoří Sierra Nevada připustil, že do startu závodu nemusí být jeho ruka ještě v pořádku.

Tadej Pogačar zdolává Paterberg a míří pro vítězství na Ronde van Vlaanderen 2023
zdroj: ČT autor: Zdenek Tomášek

Po jeho dubnovém zranění a operaci lékař týmu UAE Team Emirates řekl, že se Pogačar bude zotavovat šest týdnů. Čtyřiadvacetiletý jezdec přiznal, že návrat na kolo uspěchal. "Byl jsem trochu pitomý. Neposlechl jsem doktora a skočil jsem zpátky na kolo. Tlačil jsem na tým, abych mohl jezdit. Věděl jsem, že tu ruku nemohu příliš zatěžovat," řekl Pogačar.

Kvůli zlomenině člunkovité kosti nosí lehkou sádru. "Mohu ji nasadit a sundat. Mám několik druhů sádry. Jednu na kolo, další na normální život a jednu na závěr léčby. Uvidíme, jestli budu moct začít na ruku více tlačit. Na Tour možná budu ještě potřebovat nějakou měkkou ortézu pro menší oporu. Snad získám před Tour potřebnou pohyblivost, abych mohl jít ze sedla a spurtovat," uvedl slovinský cyklista.

Než se Pogačar zranil, prožíval mimořádně úspěšné jaro. Vyhrál mimo jiné etapové závody Kolem Andalusie a Paříž-Nice, monument Kolem Flander či klasiku Amstel Gold Race.

Před Tour má v plánu startovat pouze na národním šampionátu. Obhajobu prvenství v etapovém závodu Kolem Slovinska v polovině června se rozhodl vynechat. "Bohužel jsem pozadu s tréninkem a v posledních čtyřech týdnech jsem toho na silnici moc nezvládl. Normálně jdu do důležitého závodu radši rozzávoděný. Ale Grand Tour má 21 etap a někdy může být ku prospěchu být trochu čerstvější," prohlásil Pogačar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články