Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Pogačar na Tirrenu začaroval v největším kopci a ujal se vedení

Závod ve střední Itálii spojující břehy Tyrhénského a Jaderského moře přichystal v sobotu nejnáročnější etapu zakončenou po 148 kilometrech výjezdem na Prati di Tivo. Se středně strmým 14kilometrovým výšlapem si náramně poradil vítěz poslední Tour de France Tadej Pogačar ze Slovinska. Díky výhře vysvlékl z modrého trikotu Belgičana Wouta van Aerta, který za ním zaostává na druhém místě o 35 sekund.

Pogačar v cíli čtvrté etapy Tirrena
zdroj: ČTK/AP autor: Gian Alberta d’Matteo

Dvaadvacetiletý Pogačar nastoupil ve stoupání pět kilometrů před cílem na Prati di Tivo a po 148 kilometrech vyhrál o šest sekund před Britem Simonem Yatesem. Třetí dojel s odstupem 29 sekund Kolumbijec Sergio Higuita a třetí je i celkově ve stejném čase jako Van Aert.

Belgický univerzál dojel devátý. Přestože není vrchařem, ztratil Van Aert v patnáctikilometrovém závěrečném stoupání na Pogačara přijatelných 45 sekund. Závod skončí po sedmi etapách v úterý.

Z českého kvarteta vyšla horská etapa nejlépe Janu Hirtovi, jenž obsadil 30. místo s odstupem 4:19. V průběžném pořadí je z Čechů nejvýše na 47. pozici Roman Kreuziger, který dojel osmašedesátý.

V neděli se pojede klasikářská etapa plná krátkých výjezdů kolem města Castelalto. Závod končí netradičně v úterý. 



Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články