Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Poels v kopcovité časovce nechal všechny za sebou, Kreuziger ztratil

Rozkmital na startu nohy tak rychle, že už nikdo rychleji osmnáctikilometrovou tratí neprolétl. Wout Poels z týmu Sky ovládl kopcovitou časovku během Paříž-Nice a v celkovém pořadí poskočil na druhou pozici. Ve žlutém zůstal Luis Léon Sánchez. Roman Kreuziger byl třiatřicátý a pořadím se propadl na devatenáctou příčku.

Wout Poels
zdroj: ČTK/BELGA/ autor: DAVID STOCKMAN

Od krátké, ale náročné časovky se čekalo, že zahýbe celkovým pořadím, což se také stalo. Vítězný třicetiletý Nizozemec tratí projel za 25 minut a 33 sekund, díky čemuž zaútočil i na žlutý dres.

Španěl Sánchez z Astany však ataku odolal, i když těsně. Do cíle dorazil jako sedmý s mankem 28 sekund a před Poelsem má nyní v klasifikaci už jen náskok 15 vteřin.

Je nám líto, video expirovalo.
I po časovce vede závod Paříž - Nice Sánchez

Druhé místo v časovce obsadil Marc Soler z Movistaru se ztrátou 11 sekund a třetí dojel Jualian Alaphilippe z Quick-Stepu, který cílovou brankou projel o dalších 5 vteřin později. Oba se v celkovém pořadí seřadili za duem Sánchez, Poels.

Příliš se nedařilo Romanu Kreuzigerovi, po třetí etapě sedmému muži klasifikace, jenž cílem projel až jako třiatřicátý se ztrátou 1:16 minuty a propadl se na devatenáctou příčku. Ještě hůře si vedl jeden z favoritů Dan Martin, který zaostal za vítězem 1:21 minuty.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 4. etapa (časovka na 18,4 km):

1. Poels (Niz./Sky) 25:33, 2. Soler (Šp./Movistar) -11, 3. Alaphilippe (Fr./Quick-Step Floors) -16, 4. Grossschartner (Rak./Bora-hansgrohe) -20, 5. I. Izagirre, 6. G. Izagirre (oba Šp./Bahrajn-Merida) oba -27, ...33. Kreuziger (ČR/Mitchelton-Scott) -1:16.

Průběžné pořadí: 1. L. Sánchez (Šp./Astana) 13:47:57, 2. Poels -15, 3. Alaphilippe, 4. Soler oba -26, 5. G. Izagirre -34, 6. Grossschartner -35, ...19. Kreuziger -1:29.

Zdroj
cyclingnews.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články