Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Podruhé už van Aert ve finiši nezaváhal, vyhrál etapu a upevnil si vedení

Už chybu nepřipustil. Belgický cyklista Wout van Aert vyhrál ve finiši pátou etapu Critéria du Dauphiné a tentokrát si dal pozor, aby neslavil dřív, než je zdrávo, což ho o den dříve na cílové pásce připravilo o triumf. Díky bonusovým sekundám za druhý etapový úspěch si navíc upevnil vedení v průběžném pořadí.

Je nám líto, video expirovalo.
Van Aert už ve spurtu nezaváhal

Sedmadvacetiletý van Aert v závěrečném spurtu porazil krajana Jordiho Meeuse. V čele celkového hodnocení důležité prověrky před Tour de France nyní vede o 1:03 minuty před Italem Mattiou Cattaneem. O další tři sekundy zpět je jeho kolega ze stáje Jumbo-Visma Primož Roglič.

Český cyklista Jan Hirt dojel do cíle 162,3 km dlouhé etapy v hlavním pelotonu ve stejném čase jako vítěz. V průběžném pořadí mu patří 44. místo a o jeho vylepšení může jako výborný vrchař zabojovat v pátek, kdy peloton bude muset překonat 2958 výškových metrů na trase z Rives do Gap.

Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 5. etapa (162,3 km):

1. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 3:38:35, 2. Meeus (Belg./Bora-hansgrohe), 3. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers), 4. Boasson Hagen (Nor./TotalEnergies), 5. Page (Fr./Intermarché-Wanty-Gobert), 6. Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), ...80. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Van Aert 17:04:13, 2. Cattaneo (It./Quick-Step Alpha Vinyl) -1:03, 3. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -1:06, 4. Hayter -1:26, 5. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) -1:36, 6. Caruso (It./Bahrajn Victorious) -1:49, ...44. Hirt -5:07.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články