Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Po střetu s nákladním automobilem tragicky zahynul cyklista Davide Rebellin

Málokterý cyklista svému sportu obětoval tolik a vydržel u něj tak dlouho. Davide Rebellin bohužel v sedle kola i zemřel. Jednapadesátiletý Ital, který kariéru ukončil teprve letos v říjnu, tragicky zemřel, když jej na vyjížďce srazil nákladní automobil. Rebellin byl stříbrný na olympijských hrách v Pekingu 2008, třikrát vyhrál Valonský šíp a jednou zvítězil na slavné klasice Lutych–Bastogne–Lutych. 

Davide Rebellin
zdroj: Davide Rebellin

Rebellin, který má na kontě i etapový triumf na Giru d'Italia z roku 1996, podlehl zraněním na místě. Řidič vozu po tragické srážce, k níž došlo nedaleko Vicenzy, nezastavil a podle Gazzetty dello Sport po něm pátrá policie.

Ještě o víkendu přitom Rebellin startoval na kritériu v Monaku, při němž se rozloučil s kariérou bývalý belgický mistr světa v silniční cyklistice Philippe Gilbert. Na startu se sešel s dalšími hvězdami jako Peter Sagan či dvojnásobný vítěz Tour de France Tadej Pogačar.

Profesionální kariéru Rebellin zahájil v roce 1992 a úspěchy sbíral především v jednodenních závodech. Klasiku Valonský šíp vyhrál celkem třikrát v letech 2004, 2007 a 2009. Od roku 2002 působil v týmu Gerolsteiner, který v roce 2008 po sérii dopingových skandálů skončil.

Dopingu se nevyhnul ani Rebellin, jenž po pozitivním výsledku zpětného testování vzorků z olympijských her 2008 musel vrátit stříbro ze silničního závodu. Po odpykání trestu jezdil za stáje z nižších divizí, kariéru po třech desetiletích ukončil po této sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články