Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Písečný závod v Zonhovenu vyhrál Van Aert. Jeho rival Van der Poel jej stíhal marně

Cyklokrosové závody jsou jasnou ozdobou zimní sezony. A jsou jimi hlavně pro souboje Wouta van Aerta s Mathieu van der Poelem, ve kterých měl v posledních týdnech navrch prvně jmenovaný Belgičan. Bylo tomu tak i v písečném klání v Zonhovenu, kde Van Aert svého rivala porazil bezmála o minutu a půl. Závod žen vyhrála Shirin van Anrooijová. 

Je nám líto, video expirovalo.
V Zonhovenu vyhrál Van Aert

Česká jednička Michael Boroš skončil na technické trati s písečnými úseky šestnáctý.

Trojnásobný mistr světa Van Aert startoval v tomto ročníku SP počtvrté, byl nejhůře druhý a dnes si připsal druhou výhru. V Zonhovenu oplatil Van der Poelovi porážku z předchozího závodu v Gavere. Čtyřnásobný šampion měl v úvodu dva pády a nabral ztrátu, která v cíli činila 1:23 minuty.

Třetí osm sekund za Van der Poelem dojel domácí Laurens Sweeck a mírně díky tomu zvýšil vedení v průběžném hodnocení před dnes čtvrtým krajanem Michaelem Vanthourenhoutem. Dva závody před koncem sezony má Sweeck v celkovém pořadí náskok 24 bodů, přičemž za výhru se dává 40 bodů.

Boroš se po nevydařeném závodu v Gavere, kde obsadil 34. místo, vrátil do dvacítky. Na šestnácté pozici mistr republiky ztratil 4:06 minuty, dvaadvacátý byl Adam Ťoupalík. Podruhé v sezoně se do cyklokrosového poháru zapojil někdejší trojnásobný mistr světa Zdeněk Štybar a závod nedokončil.

"Po startu jsem si vybral špatnou stranu, zavřel se mi prostor na předjíždění a nic jsem s tím nemohl dělat. Byla škoda, že jsem hned od začátku nemohl být víc vepředu, protože jsem se cítil dobře a tato trať mi docela sedí. Musel jsem jet pořád dopředu, co to dalo, a nakonec jsem dojel do skupiny, která jela o nejlepší desítku. Bohužel jakmile jsem je dojel, začali zrovna závodit, takže jsem se do boje o top ten nemohl zapojit," uvedl Boroš, který je průběžně sedmnáctý. "Po Vánocích už jsem se dal dohromady a doufám, leden bude gradovat."

V závodě žen obsadily tradičně silné Nizozemky prvních sedm míst. Podruhé za sebou a potřetí v sezoně zvítězila Shirin van Anrooijová, jež o 37 sekund porazila Puck Pieterseovou. Třetí dojela vedoucí žena SP Fem van Empelová, jež má v čele celkového pořadí náskok 35 bodů před Pieterseovou. Mistryně republiky Kristýna Zemanová získala bod za 25. místo. Na nejlepší měla ztrátu jedno kolo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články