Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pidcock přijel do ČR na kole a v Novém Městě chce obhájit triumf, na startu bude i Cink

Týden po velkolepém představení v německém Albstadtu bude britský jezdec Tom Pidcock obhajovat loňské vítězství v závodě Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě. V roli lídra seriálu se postaví na start hvězdný Švýcar Nino Schurter, který na Vysočině oslavoval už šestkrát. Náladu by si rád spravil nejlepší český biker Ondřej Cink, jenž se zatím vinou zdravotních potíží spíše trápí. Přímý přenos short tracku sledujte od 17:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Nové Město na Moravě se po roční odmlce připravuje na SP horských kol

Loni v květnu zvítězil v Novém Městě Pidcock s minutovým náskokem před dalším cyklistickým univerzálem Mathieuem van der Poelem, který bude tentokrát chybět. Nizozemec totiž startuje na Giru d'Italia a letos závodit na horských kolech neplánuje.

V neděli v Albstadtu Pidcock zaútočil a nikdo z vedoucí skupiny mu nestačil. "Chtěl jsem otestovat, jak na tom kdo je," řekl dvaadvacetiletý člen elitního týmu Ineos, který se do SP zapojil po jarních klasikách na silnici.

"Na horském kole jsem toho moc nenajezdil. Je to něco jiného. Nemám takovou formu jako loni v Novém Městě a na olympiádě," přiznal šampion z Tokia. Zároveň ale ohlásil nejvyšší cíle. "Chci vyhrát světový titul a možná i na Evropě," pokračoval Pidcock, který po německém závodě dorazil do Česka na silničním kole po trase dlouhé téměř 200 km.

Na Schurtera udělal jeho nástup v Albstadtu dojem. "Hned mi bylo jasné, že už pojedu jen o druhé místo," uvedl olympijský vítěz z Ria de Janeiro a devítinásobný mistr světa.

Cink: Tělo mi pořád nedovoluje držet závodní tempo

Cink po desátém místě v Petrópolisu dojel dvacátý a stěžoval si na zdravotní potíže. V Novém Městě doufá ve zlepšení. "Tělo mi pořád nedovoluje držet závodní tempo. Kvůli nemoci a alergii jsem toho moc nenatrénoval. Potřebuju se vykurýrovat a pak se konečně vrhnout na kvalitní trénink," konstatoval Cink, který byl před rokem v domácím závodě čtvrtý.

"Už bych to samozřejmě rád prolomil a dosáhl na stupně vítězů, ale určitě to bude s ohledem na větší konkurenci těžší než loni. Výborná atmosféra v Novém Městě mi ale vždy hrozně pomáhala. Doufám, že mi diváci pomohou i tentokrát," přál si Cink.

Ondřej Cink
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Červený Michal

Mezi ženami vládne pohárovému pořadí Australanka Rebecca Ellen McConnellová, která si podmanila oba dosavadní závody v cross country v brazilském Petrópolisu i Albstadtu. V roli obhájkyně vítězství se představí Francouzka Loana Lecomteová. Z českých bikerek je na tom ve SP nejlépe Tereza Tvarůžková, která obsadila v Albstadtu 23. místo.

Po dvouletém boji s covidem budou přítomni i diváci, organizátoři očekávají ve Vysočina Aréně až 15 tisíc fanoušků. "Závod na Vysočině je speciální atmosférou, protože tohle na horských kolech nikde jinde nezažijeme. Je vždycky skvělý pocit závodit doma, atmosféra je výjimečná i tím, jak je trať přístupná pro diváky. A já se po těch dvou letech, kdy nemohli diváci přijít, strašně těším na plnohodnotné závody se vším všudy," prohlásil Cink.

Program zahájí podvečerní měření sil v short tracku. V sobotu pojedou cross country junioři a závodníci do 23 let, v neděli v 11:20 odstartují ženy elite a v 15:20 muži.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články