Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pidcock je v laufu, s náročnými podmínkami v Crans Montaně se nejlépe popasovala také Lecomteová

Tom Pidcock dokazuje, že je v obrovské pohodě. Když si odskočí ze silnice na horská kola, patří k jednoznačným favoritům. Což opět dokázal suverénním vítězstvím v Crans Montaně. Mezi ženami v náročných podmínkách na blátě využila absence několika favoritek Francouzka Loana Lecomteová. Bezmála deset minut za ní dojela do cíle jako šestadvacátá Jitka Čábelická, jedenáctá ze sobotního short tracku.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závod SP v Crans Montaně vyhráli Pidcock a Lecomteová

Osmatřicetiletý Schurter, který SP celkově ovládl už devětkrát, obsadil při triumfu Thomase Pidcocka čtvrté místo a dostal se do čela celkového pořadí.

Hvězdný Brit navázal na prvenství v short tracku a ovládl i svůj druhý pohárový start v olympijské disciplíně cross country v sezoně, v níž má pod pěti kruhy v Paříži obhajovat titul z Tokia. Vítězně se naladil na start na Tour de France.

Pidcock o minutu a 10 sekund porazil Švýcara Mathiase Flückigera a rekordmana v počtu vítězství Schurtera předčil ještě Ital Luca Braidot.

Českou jedničku Ondřeje Cinka postihla bezprostředně po startu smůla a kvůli přetrženému řetězu nabral hned ztrátu. Cílem projel s téměř desetiminutovým mankem až na 45. místě.

Novou vedoucí ženou Světového poháru je švýcarská bikerka Alessandra Kellerová, která dojela za Lecomteovou druhá.

Bývalé světové šampionce do 23 let nahrála absence dosud průběžně vedoucí Američanky Haley Battenové, jež kvůli drobnému zranění ze short tracku v neděli nenastoupila.

Bronzová medailistka z předloňského MS se na Instagramu odvolala na preventivní důvody s ohledem na olympijské hry.

Výsledky SP v cross country na horských kolech v Crans Montaně

Ženy: 1. Lecomteová (Fr.) 1:17:22, 2. Kellerová (Švýc.) -46, 3. Pieterseová (Niz.) -1:33, 4. Stiggerová (Rak.) -2:18, 5. Richardsová (Brit.) -3:57, 6. Kollerová (Švýc.) -4:48, ...26. Čábelická (ČR) -9:38.

Průběžné pořadí (po 5 z 9 závodů): 1. Kellerová 1008, 2. Battenová 917, 3. Blunková (obě USA) 738, 4. Pieterseová 708, 5. Lecomteová 690, 6. Lillová (JAR) 673, ...31. Čábelická 301, 104. Czeczinkarová (ČR) 8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články