Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Philipsen vyhrál v Emirátech další sprint. Z úniku se snažil o překvapení Kukrle

Michael Kukrle bojoval v páté etapě závodu Kolem Spojených arabských emirátů ve dvou únicích. Ve spurtu pelotonu nakonec triumfoval už podruhé Jasper Philipsen, průběžné vedení udržel i přes defekt v závěru Tadej Pogačar.

Jasper Philipsen
zdroj: ČTK/AP autor: Fabio Ferrari

Sedmadvacetiletý Kukrle, jenž od letoška jezdí za tým Gazprom-RusVelo, vyrazil do úvodního úniku dne se třemi dalšími jezdci hned po startu. Zhruba po 50 kilometrech byla čtveřice dostižena. Do dalšího úniku se tentokrát sám Kukrle vydal 30 km před cílem a vypracoval si až dvouapůlminutový náskok.

Peloton po zrychlení osamoceného Čecha bojujícího s větrem dostihl zhruba tři kilometry před páskou. Kukrle tak nicméně v SAE předvedl dres českého mistra už ve třech únicích a navázal na svůj loňský stoosmdesátikilometrový únik v olympijském závodě v Tokiu.

Belgičan Philipsen zopakoval spurtérskou výhru z první etapy a potvrdil vedení v bodovací soutěži. V pelotonu dojel navzdory defektu v závěrečné fázi etapy středeční vítěz Pogačar a vede průběžné pořadí o 4 sekundy před Italem Filippem Gannou.

Vyčerpaný Kukrle nabral v posledních kilometrech ztrátu 18 sekund, jeho týmový kolega Mathias Vacek a Jan Hirt byli v hlavním poli ve stejném čase jako vítěz. Hirt je jako nejlepší z českého tria s odstupem 58 sekund sedmnáctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články