Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Peloton opouští Vojtěch Řepa. Účastník loňské Vuelty ukončil kariéru

Česká cyklistika ztrácí jeden ze svých talentů. Ve 22 letech se kariéru rozhodl ukončit Vojtěch Řepa. Závodník týmu Kern Pharma před rokem absolvoval španělskou Vueltu, je také bronzovým medailistou z ME do 23 let.

Vojtěch Řepa
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / Fotoreporter Sirotti

Řepa naposledy startoval koncem března na etapovém závodě Volte ao Alentejo v Portugalsku, který nedokončil. "Informoval jsem tým o úmyslu skončit s cyklistikou během svého posledního závodu v Portugalsku a dohodli jsme se, že rozvážeme kontrakt po vzájemné dohodě," uvedl.

Rodák z Velké Bíteše se loučí s profesionálním pelotonem, ne však s cyklistikou obecně. "Paradoxně končím kariéru v době, kdy mě cyklistika naplňuje nejvíce. Chci v tomto prostředí pokračovat, ne však s číslem na zádech," uvedl Řepa, kterého jeho španělský tým v rozhodnutí podpořil.

"Z pozice tým Kern Pharma bychom chtěli Vojtěchu Řepovi poděkovat za jeho chování, odhodlání a upřímnost. Rádi ho vidíme s úsměvem na tváři a přejeme mu hodně štěstí v jeho další životní etapě," uvedl generální manažer týmu Juanjo Oroz.

Řepa v roce 2020 ještě v dresu českého týmu Topforex Lapierre vyhrál závod Kolem Malopolska a od následující sezony působil ve stáji Kern Pharma. V červenci 2021 postihla talentovaného jezdce obrna lícního nervu, kvůli níž nemohl více než 200 dnů závodit. Do pelotonu se nicméně loni vrátil, skončil pátý na závodu Kolem Slovenska a objel celou Vueltu, na níž obsadil 77. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články