Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Pátí na světě. Hrdlička s Loskotem nebyli v kolové daleko medaili

Šampionát v sálové cyklistice v belgickém Lutychu přinesl české výpravě několik dílčích úspěchů. Pátí skončili v turnaji v kolové Jiří Hrdlička s Pavlem Loskotem. Z pátého vítězství se radovali Rakušané Patrick Schnetzer a Markus Bröll, kteří ve finále porazili německé obhájce prvenství Bernda Mladyho s Gerhardem Mladym 8:6. Jakub Mašek skončil sedmý v krasojízdě. 

Pavel Loskot
zdroj: ČTK/DPA autor: Marijan Murat

Hrdlička s Loskotem byli po základní části turnaje v kolové čtvrtí, když porazili Francii 7:3 a remizovali s Německem 4:4 a s domácí Belgií 1:1. Další dvě prohry v závěrečné části turnaje se Švýcarskem 3:9 a s Belgií 2:5 odsunuly český pár na páté místo.

Mašek společně s Tomášem Grunou startoval rovněž v soutěži dvojic open, kde skončili pátí. Mezi ženami zopakovala Adéla Přibylová loňské deváté místo.

"Výsledky jsou odrazem současného stavu naší sálové cyklistiky. Bohužel se zvýšila výkonnostní propast za nejlepšími. Mezi nastupující generací máme nadějné cyklisty, ale vyložený supertalent mezi nimi není," řekl předseda komise sálové cyklistiky Pavel Petrovský.

"Hrdlička s Loskotem si vybrali několik slabších chvilek, které dokázali soupeři využít. I když musím přiznat, že se Belgičané oproti minulosti v kolové hodně zlepšili," dodal Petrovský. Poslední českou medaili na mistrovství světa získali před čtyřmi lety na šampionátu v Brně Petr Skoták s Pavlem Šmídem, kteří skončili třetí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články