Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Paralympionik Ježek má stříbro z ME

Roskilde (Dánsko) - Handicapovaný cyklista Jiří Ježek vybojoval stříbrnou medaili v časovce na mistrovství světa v Dánsku. Pětatřicetiletý paralympionik sice neobhájil loňský titul z Kanady, nicméně přidal další cenný kov do své bohaté sbírky, v níž má pět titulů z MS a šest zlatých medailí z paralympijských her. Česká reprezentace získala v časovce celkem čtyři medaile.

Jiří Ježek
zdroj: ČTK autor: ČTK

Souboj s chronometrem v kategorii C4 suverénně ovládl Rumun Carol-Eduard Novak, na něhož Ježek ztratil po30 kilometrechčasem 41:40 minutu a jedenáct sekund. Úspěch českých barev umocnil bronzový Jiří Bouška, třetí mezi ženami skončily Tereza Diepoldová v kategorii C2 a Iveta Kolínská v T1.

Ježek se letos na světové akci dostal už podruhé na stupně vítězů, neboť v březnu na dráze v italském Montichiari vybojoval světový titul ve stíhacím závodě. "Duhový trikot to sice není, ale i se stříbrem jsem maximálně spokojený a hodně jsem si pódium užíval," řekl pro web peloton.cz Ježek. V neděli absolvují Ježek a spol. závod s hromadným startem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články