Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Padali a bloudili. Kulhavý se Sauserem přes patálie jasnými vítězi Cape Epic

Lourensford - Olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý se Švýcarem Christophem Sauserem vyhráli závod dvojic na horských kolech Cape Epic v Jihoafrické republice. Po sedmi etapách zvítězili o více než sedm minut před německo-švýcarským párem Karl Platt, Urs Huber. V závěrečné etapě dojeli Kulhavý a Sauser na čtvrtém místě, své hlavní soupeře však nechali za sebou.

Jaroslav Kulhavý a Christoph Sauser jako vítězové Cape Epic
zdroj: KIM LUDBROOK autor: EPA

"Jsem rád, že je konec. Posledních pět kilometrů bylo těžkých, protože jsem namotal do kola drát, který mě sundal z kola. Jsem sedřený, mám něco s nártem a hlavně ramenem, takže konec nebyl úplně ideální, ale jsme v cíli, takže jsme maximálně spokojení," uvedl Kulhavý na svém webu.

Po problémech v úvodních etapách mu vyšel plán vyhrát proslulý závod na počest tragicky zesnulého kamaráda Burryho Standera. Jeho bývalý jihoafrický kolega z týmu Specialized, který přišel o život začátkem roku při srážce s autem během tréninku, triumfoval v minulých dvou ročnících právě se Sauserem.

"Je to pro nás hodně důležité vítězství, byl to hodně těžký víkend. Jsem rád, že jsme to vítězství pro tým, pro Burryho a pro jeho rodinu vybojovali, jak jsme slíbili," uvedl Kulhavý. Bikeři urazili během závodu 698 km s převýšením přes 15 tisíc metrů. "Je to pro mě jedno z největších vítězství. Možná bych ho srovnal i s vítězstvím na mistrovství světa," řekl světový šampion a vítěz světového poháru z roku 2011.

Český reprezentant se švýcarským jezdcem sice odstartovali osmidenní podnik vítězstvím v prologu, ale v dalších třech etapách měli technické potíže a jednou zabloudili. Další tři etapy ovšem ovládli a potvrdili roli favoritů. Pro poslední vítězství si na trase dlouhé 75 km s cílem na vinici Lourensford dojeli Španěl José Hermida a Nizozemec Rudi van Houts, na které Kulhavý se Sauserem ztratili téměř pět minut.

Výsledky 7. etapy:

1. Hermida, Van Houts (Šp./Niz.) 2:22:20, 2. Buys, Beukes (JAR) -1, 3. Schurter, Vogel (Švýc.) -3:43, 4. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) -4:59, ...8. Novák, Becking (ČR/Niz.) -8:08.

Konečné pořadí: 1. Kulhavý, Sauser 29:40:45, 2. Platt, Huber (Něm./Švýc.) -7:10, 3. Dietsch, Böhme (Fr./Něm.) -26:51, ...8. Novák, Becking -1:41:19.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články