Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Pád mě stál hodně sil, ale čtvrté místo beru, hlásí junior Ťoupalík

Sedmnáctiletý cyklokrosař Jakub Ťoupalík využil znalostí trati v Táboře, kam se vrátil Světový pohár po pěti letech, a dosáhl v závodě juniorů na čtvrté místo. Po velmi povedeném představení mohl litovat jen pádu ve druhé polovině závodu, který ho stál až příliš mnoho sil. A ty mu chyběly v závěrečném boji o pódium.

"Jsem spokojený. Čtvrté místo na Světovém poháru musím určitě brát s ohledem na to, jak to bylo celý závod vyrovnané. Jezdilo nás tam jednu chvíli osm. Škoda toho pádu, stál mě hodně sil. Byl jsem pak takový pobouchaný, ztrácel jsem hodně v technice, ale čtvrté místo beru," řekl Ťoupalík.

Mladší bratr dvaadvacetiletého Adama, který už v kariéře dosáhl na světový bronz mezi juniory (2013) a stříbro ve třiadvacítce (2016), byl vidět v průběhu celého závodu. Hned po startu vyrazil dopředu a užíval si vedoucí pozici. Byl sice dostižen, přesto nadále ve hře. Závěr měl ale nejlepší Belgičan Witse Meeussen.

Je nám líto, video expirovalo.
Ťoupalík: Udělal jsem chyby, které mě stály lepší umístění

Ťoupalík skončil těsně pod pódiem poté, co ho udržel za zády Němec Tom Lindner. V tu chvíli se dost možná projevily následky pádu. "Asi dvě kola před cílem jsem spadl v jedné z těch pasáží ve vracečce. Odskočil nám tam malý (Thibau) Nijs, pak se to strašně natáhlo a už nebylo moc sil," přiznal Ťoupalík. Právě návrat do čela po pádu stál až příliš mnoho energie.

"Těžko říct, zda právě ten pád byl rozhodující chvílí, proč nejsem do trojky. Dojížděl jsem to tady po silnici. V cíli jsem byl skoro nejsilnější z té skupiny, vždycky jsem si je dojel, ale stálo mě to ve výsledku tolik sil, že už jsem pak prostě neměl z čeho brát," litoval Ťoupalík. Dalo se z jeho pohledu udělat v závěru něco jinak?

"Chtěl jsem do toho spurtu jít z čelní pozice, to je tady určitě výhodnější. Ale Němec už mě nepustil a nebylo, kde ho předjet. Určitě jsem byl dneska silný. Myslím, že na bednu by to bylo, ale co se dá dělat," doplnil Ťoupalík. Hodně mu v jeho boji na zmrzlé trati při návratu do závodu pomohli fanoušci. "Byli vážně skvělí a strašně jim děkuju," vzkázal Ťoupalík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články