Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Osmnáctiletý Bjerg na hlavu porazil starší soupeře, nejlepší juniorkou byla Pirroneová

Velmi mladého vítěze má v Bergenu časovkářský závod jezdců do 23 let. Nikdo ze závodníků nestačil na teprve osmnáctiletého Dána Mikkela Bjerga, který druhého Brandona McNultyho porazil o minutu a pět vteřin. Šance největšího favorita Neilsona Powlesse zhatil pád. Mistryní světa mezi juniorkami se stala Italka Ellena Pirroneová.

Bjerg se s McNultym dobře znají z loňského šampionátu v Kataru, kde také obsadili první dvě příčky. Tehdy ještě v juniorské kategorii McNulty svého dánského soka porazil o 35 vteřin, nyní se situace obrátila. Bjerg neměl konkurenci a zvítězil s obřím náskokem.

Ohrozit ho v poslední vlně závodníků mohl ještě Powless, ovšem tomu spadl řetěz a při snaze jej znovu nahodit ztratil americký jezdec koncentraci. Největší favorit závodu a od příští sezony posila stáje LottoNL-Jumbo vrazil do bariéry, spadl a ve zbytku tratě už manko nesmazal. Nakonec skončil až devátý.

Závod juniorek byl o poznání dramatičtější. Šlo o souboj dvou italských nadějí, které nakonec v cíli dělilo pouhých sedm vteřin. Právě o ty byla rychlejší osmnáctiletá Ellena Pirroneová před stejně starou krajankou Alessiou Vigiliovou.

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Bergenu (Norsko) - časovka:

Muži do 23 let (37,2 km): 1. Bjerg (Dán.) 47:06, 2. McNulty (USA) -1:06, 3. Ermenault (Fr.) -1:17.

Juniorky (16,1 km): 1. Pirroneová 23:20, 2. Vigiliaová (obě It.) -6, 3. Fasnachtová (Austr.) -42. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články