Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Od Ineosu každý čekal víc. A Roglič také může bouchnout, říká Pogačar

Tadej Pogačar už v jednadvaceti letech dokázal tolik, že jeho výsledky nelze považovat za překvapení. Přesto jeho výkony na letošní Tour de France berou dech. Do závěrečného týdne závodu vstoupí jen čtyřicet vteřin za Primožem Rogličem.

Tadej Pogačar
zdroj: ČTK/AP autor: Thibault Camus

Kdyby se navíc "nepočítala" jeho ztráta ze sedmé etapy, kde skončil ve větrné loterii za první skupinou, celou Tour de France by mladý Slovinec vedl. I tak je ale jeho výsledek pozoruhodný. Dvě vyhrané etapy a relativně schůdná ztráta na krajana Primože Rogliče. Pogačar je zcela jistě největší hrozbou pro Rogličův tým Jumbo-Visma. 

"Oni to udělali opravdu hodně těžké, z mého pohledu ani nemělo smysl nastupovat," říkal Pogačar v cíli 15. etapy. "Čekalo se na sprint a mě samozřejmě těší, že jsem znovu vyhrál," dodal závodník týmu UAE Team Emirates. "Každý asi čekal trochu víc od Ineosu Grenadiers, ale v tom tempu, co jelo Jumbo-Visma, neměl nikdo šanci," míní.

A co nyní? Tour de France půjde do finále, náročné alpské dny čekají. Už šestnáctý den nebude snadný vzhledem k tomu, že bude následovat po ojedinělých chvílích odpočinku, které vždy rozhodí rytmus závodníků. Ve středu pak přijde výstup do nejvyššího bodu letošní Tour, 2300 metrů nad mořem vysokého Col de la Loze.

Pogačar už spřádá plány, jak svou pozici ještě vylepšit. "Momentálně vypadá Roglič nezastavitelně, ale nyní vybouchnul Bernal, a tak možná to samé čeká mě nebo Rogliče... Nikdy v třítýdenním závodě nevíte, speciálně na Tour. Jsou tu vždy příležitosti," říká Slovinec slova mazáka, který ale přitom na Staré dámě teprve debutuje.

Není také nemožné, že rozestup mezi nimi zůstane zhruba stejný a vše rozhodne časovka - horský výstup na Planche de Belles Filles. "Objel jsem si to předem a trať se mi líbila. Teď to bude po třech týdnech samozřejmě jiné, ale těším se na to," říká Pogačar. Tour de France má před sebou závěrečných šest etap, řetí týden se otevře v úterý 16. etapou.

Zdroj
ČT sport, cyclingweekly.co.uk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články