Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Objetí = jistota vítězství. Cantová si o něj řekla a znovu slavila, těšilo "kouzelnici" Nash

Její dotyk má očividně kouzelnou moc. Tedy alespoň na závodech v Bogense. Kateřina Nash v Dánsku dvakrát před startem objala Sanne Cantovou – už dříve ve Světovém poháru a nyní na mistrovství světa. V obou případech pak Belgičanka slavila triumf. Česká reprezentantka tak cítila částečnou zásluhu na zlatu soupeřky, i když sama se na těžké trati trápila. 

Kateřina Nash
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

"Bylo to hned od začátku náročné. Z té třetí řady jsem se tam bohužel lépe nedostala a do toho čela závodu jsem ani nedojela. Pohybovala jsem se kolem dvacátého místa, chvílemi to bylo dopředu, chvílemi dozadu," připustila Nash.

Právě dvacátá ze čtyřiceti byla nakonec i v cíli. S mankem takřka tří a čtvrt minuty na Cantovou. "Jezdila jsem dobře a nedělala žádné chyby, z toho pohledu jsem spokojená, ale bohužel ty nohy nejely tak rychle jako zbytku světa," nezastírala Nash, že na špičku nestačila.

Trať jí navíc vůbec nevyhovovala. "Je to tady placaté, já mám radši kopce. Trať byla ale zajímavá v technice, byť ta technika byla krátká, ale ta nudná placka se tím trochu nabořila. I když člověk ty kopce umí, tak na třech sekundách si nic nevyjede," podotkla s úsměvem Nash.

Je nám líto, video expirovalo.
Cantová vyhrála potřetí za sebou MS v cyklokrosu, Nash byla 20.

Na startu byla i díky tomu, že je prezidentkou komise sportovců Mezinárodní cyklistické unie (UCI). "Musela jsem zkombinovat, že jsem tady jako závodnice i bafuňářka. Já si tohle mistrovství vymyslela tak trochu sama pro sebe, protože jsem měla stejně do Bogense cestu. Nebýt tady ta konference, tak bych možná ani nejela. Cyklokros mám ale ráda, tak jsem se chtěla šampionátu zúčastnit, když byla možnost," vysvětlila Nash.

Další zlato Cantové ji nijak nepřekvapilo. I z jednoho velmi osobního důvodu. "Když se tady jelo minule ve 'svěťáku', tak se na startu třásla, já ji obejmula a ona pak vyhrála. Dneska, když jsme se tam řadily na startu, tak i když se jinak se mnou moc nebaví, tak vedle mě stála a říkala, 'minule jsi mě tady objala a dopadlo to dobře'. Tak jsem ji objala znovu a vyhrála zase, takže si beru asi tak pět procent zásluhy," smála se Nash.

Další závody ji čekají v zámoří, kde trvale žije. "Bude to podobné jako loňské léto, tedy etapáky a další závody po Americe na bikách," nastínila Nash.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články