Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Obhájce Kulhavý začal SP pátým místem

Pietermaritzburg (JAR) - Biker Jaroslav Kulhavý zahájil obhajobu celkového prvenství ve Světovém poháru v jihoafrickém Pietermaritzburgu pátým místem. Závod vyhrál stejně jako před rokem Švýcar Nino Schurter, Kateřina Nash byla mezi ženami šestá. Mistr světa a Evropy Kulhavý, který loni v Pietermaritzburgu vstoupil do sezony třetím místem, se i dnes držel v úvodu v popředí. Nakonec ale zaostal za Schurterem o dvě minuty a 21 sekund.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Druhé a třetí kolo se mi nejelo dobře. Potom jsem se sice trochu rozjel, ale to už bylo pozdě a na nejlepší to nebylo. Chtěl jsem být do pátého místa, a to jsem splnil. Byl to první závod, takže je ještě dost času s formou něco dělat," uvedl Kulhavý.

Za Schurterem dojel se ztrátou 11 sekund Kulhavého kolega z týmu Specialized, Jihoafričan Burry Stander, třetí Němec Manuel Fumic zaostal už téměř o minutu. Českého bikera předstihl ještě dvojnásobný olympijský vítěz Julien Absalon z Francie.

Jaroslav Kulhavý:

"Čekal jsem, že bude vepředu tahle skupinka, protože trávili skoro celou zimu v Africe, takže budou s tréninkem trochu dál. Já naopak překvapivě ztrácel v technických pasážích spíše, než abych v nich získával."

Další z českých bikerů Milan Spěšný skončil na 26. místě. Nash zaostala za vítěznou Polkou Majou Wloszczowskou o minutu a 24 sekund, od třetí Catharine Pendrelové z Kanady dělila českou reprezentantku minuta. V kategorii jezdců do 23 let byl Ondřej Cink pátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články