Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

O divizi dolů. Schlegel posílí Elkov-Author

Stáj Elkov-Author získala další silnou posilu. Po Karlu Hníkovi a Františku Sisrovi posílí královéhradeckou sestavu také Michal Schlegel. Účastník loňského Giro d'Italia přišel z polského týmu CCC Sprandi Polkowice, který prochází transformací a příští sezonu bude jezdit v nejvyšší divizi WorldTour.

Michal Schlegel
zdroj: Facebook.com/SchlegelMichal

Třiadvacetiletý Schlegel má spolu se Sisrem a Karlem Hníkem pomoci zacelit mezeru v sestavě královéhradeckého celku, která vznikla s odchodem dvojnásobného mistra republiky Josefa Černého. Ten získal angažmá ve WorldTour právě v týmu CCC.

Schlegel hájil barvy CCC Sprandi Polkowice dvě sezony, připsal si několik cenných výsledků, ale také premiérový start na závodech Grand Tours. Loni okusil Giro d'Italia a dokončil ji na 45. místě.

"Letošní sezona však nebyla úplně podle mých představ. Po dobrém úvodu na Tour of the Alps jsem nedostal další prostor na kvalitních závodech. Po pádu na Okolo Polska a zlomené klíční kosti jsem pak byl nucen předčasně ukončit sezonu, což mělo vliv i na další vyjednávání o pokračování v týmu," uvedl Schlegel.

Dlouho se mu nedařilo dojednat jiné angažmá, dokonce zvažoval, že s cyklistikou skončí. "Naštěstí se ozval Elkov Author, který mi společně s Centrem sportu ministerstva vnitra Olymp nabídl smlouvu, za což jsem velmi vděčný, jelikož mě prakticky zachránil před koncem kariéry. Strašně moc se nyní těším na práci v novém týmu a s novými lidmi," řekl Schlegel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články