Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Novým lídrem Vuelty je Mollema

La Covatilla (Španělsko) - Devátou etapu Vuelty se závěrečným desetikilometrovým stoupáním vyhrál irský cyklista Daniel Martin. Na druhém místě skončil Nizozemec Bauke Mollema, jenž díky tomu předstihl o sekundu v průběžném pořadí dosavadního lídra Joaquíma Rodrígueze ze Španělska. O pořadí v 183 km dlouhé etapě rozhodlo stoupání na vrchol hory Covatilla, kam se trasa Vuelty vrátila po pěti letech. Ir Martin měl z šestičlenné skupiny jezdců v čele nejvíce sil a po drtivém nástupu v posledních desítkách metrů si dojel pro premiérové vítězství na jednom z velkých třítýdenních závodů.

Martin jel část kopce ve dvojici s loňským vítězem Vuelty Vincenzem Nibalim z Itálie, jenž v závěru ztratil 11 sekund a skončil šestý. Dnešní výsledek mu nicméně pomohl k posunu na průběžné třetí místo devět sekund za nového lídra Mollemu.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Groningenu byl už třetí v sobotní etapě a po dnešním druhém místě oblékl červený trikot lídra. Pouze jeden den si ho tak užil domácí favorit Rodríguez, jenž v závěrečném stoupání na nejlepší nestačil a zaostal o téměř minutu. Celkové pořadí se bude téměř jistě znovu měnit i v pondělí, kdy je na programu čtyřicetikilometrová časovka se startem a cílem v Salamance.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články